Printre tragediile care îndoliază zilnic șoselele din România, recent am asistat și la o minune. O bătrână care a vrut să traverseze neregulamentar un drum intens circulat din județul Galați a scăpat de impactul cu un TIR.

Manevra spectaculoasă făcută de un șofer de TIR pentru a salva viața unei bătrâne

În imaginile de mai jos, surprinse de o cameră de supraveghere, se observă cum femeia de 90 de ani traversează printr-un loc nepermis, vede autocamionul care venea după curbă tocmai în ultima clipă și într-o secundă încearcă să fugă.

Șoferul în vârstă de 37 de ani din Buzău i-a intuit mișcările, așa că trage brusc de volan și reușește să o evite pe femeie la milimetru. Singura pagubă provocată a fost gardul de pe marginea drumului în care conducătorul auto s-a proptit.

Manevra conducătorului auto s-a dovedit a fi vitală și scăpat-o pe pensionară nevătămată. Pe lângă sperietura cu care s-a ales, bătrâna a primit o amendă de 435 de lei pentru traversare neregulamentară, a informat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Galați.

Șoferul a fost testat alcoolscop, rezultând că nu se afla sub influența alcoolului.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 August 2021 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.