Persoanele din Brașov care vor recicla doze de aluminiu, peturi sau alte deşeuri reutilizabile vor beneficia de bilete gratuite la transportul în comun. Această inițiativă vine cu ocazia debutului Forumului Oraşelor Verzi.

Bilete gratis la transportul în comun contra reciclării deșeurilor

Braşovenii vor putea călători gratuit cu transportul în comun dacă vor contribui la reciclarea deșeurilor. Inițiativa a fost lansată de primarul Allen Coliban pentru a îndemna locuitorii orașului să fie ordonați și să contribuie la un oraș verde și sănătos. Primarul i-a sfătuit pe brașoveni să facă din oraș un exemplu demn de urmat privind reciclarea.

„Dragi braşoveni, haideţi să facem din oraşul nostru un exemplu în ceea ce priveşte reciclarea! În acest sens, vă lansez o provocare: din 6 septembrie, de la debutul Forumului Oraşelor Verzi, în Livada Poştei vor fi amplasate trei automate - unul pentru doze de aluminiu, unul pentru peturi şi unul pentru sticlă - în care veţi putea primi la schimb tichete pe care să le transformaţi în călătorii gratuite pe transportul în comun. La 10 tichete adunate, veţi primi un bilet de două călătorii. Acest demers vine în urma unui parteneriat cu Envipco şi cu BraiCata şi este încă un pas spre a deveni Capitala Verde a României”.

Scopul campaniei de reciclare

Prin interemediul acestei campanii de reciclare, autoritățile speră să schimbe atitudinea și comportamentul cetățenilor cu privire la păstrarea mediului înconjurător curat şi promovarea beneficiilor utilizării transportului în comun ca mijloc de transport ecologic.

Chiar dacă în unele orașe lipsesc cu desăvârșire tomberoanele speciale pentru sortarea gunoiului pentru a fi reciclat, în tot mai multe magazine se pot întâlni astfel de urne care colectează obiectele reciclabile.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 August 2021 - 04 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.