Persoanele din Brașov care vor recicla doze de aluminiu, peturi sau alte deşeuri reutilizabile vor beneficia de bilete gratuite la transportul în comun. Această inițiativă vine cu ocazia debutului Forumului Oraşelor Verzi.

Bilete gratis la transportul în comun contra reciclării deșeurilor

Braşovenii vor putea călători gratuit cu transportul în comun dacă vor contribui la reciclarea deșeurilor. Inițiativa a fost lansată de primarul Allen Coliban pentru a îndemna locuitorii orașului să fie ordonați și să contribuie la un oraș verde și sănătos. Primarul i-a sfătuit pe brașoveni să facă din oraș un exemplu demn de urmat privind reciclarea.

„Dragi braşoveni, haideţi să facem din oraşul nostru un exemplu în ceea ce priveşte reciclarea! În acest sens, vă lansez o provocare: din 6 septembrie, de la debutul Forumului Oraşelor Verzi, în Livada Poştei vor fi amplasate trei automate - unul pentru doze de aluminiu, unul pentru peturi şi unul pentru sticlă - în care veţi putea primi la schimb tichete pe care să le transformaţi în călătorii gratuite pe transportul în comun. La 10 tichete adunate, veţi primi un bilet de două călătorii. Acest demers vine în urma unui parteneriat cu Envipco şi cu BraiCata şi este încă un pas spre a deveni Capitala Verde a României”.

Scopul campaniei de reciclare

Prin interemediul acestei campanii de reciclare, autoritățile speră să schimbe atitudinea și comportamentul cetățenilor cu privire la păstrarea mediului înconjurător curat şi promovarea beneficiilor utilizării transportului în comun ca mijloc de transport ecologic.

Chiar dacă în unele orașe lipsesc cu desăvârșire tomberoanele speciale pentru sortarea gunoiului pentru a fi reciclat, în tot mai multe magazine se pot întâlni astfel de urne care colectează obiectele reciclabile.

Citeste si:
La Brașov e mai ceva ca în filmul lui Hitchcock. Acum, ciorile sunt...
La Brașov e mai ceva ca în...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.