Guvernul a decis ca farfuriile, tacâmurile, paiele din plastic, paharele și caserolele din polistiren, în viitorul apropiat să nu se mai comercializeze în magazine.

Guvernul interzice vânzarea produselor din plastic

Guvernul urmează să introducă o ordonanță, potrivit căreia anumite produse de unică folosință nu vor mai putea fi comercializate în magazine.

Această decizie a fost luată cu aproape două luni mai târziu față de cerințele la nivel european.

Această măsură ar fi trebuit să intre în vigoare în România încă de la începutul lunii iulie, însă Guvernul a reușit abia după o lună să înainteze această nouă ordonanță spre adoptare.

Măsura intră în vigoare la sfârșitul acestei luni

Oficial, această nouă măsura va intra în vigoare la sfârșitul acestei luni. Magazinele vor fi obligate să scoată din vânzare obiectele din plastic specificate în ordonanță.

Citeste si:
Noile măsuri anti-COVID-19 propuse de CNSU au fost aprobate de Guvern
Noile măsuri anti-COVID-19...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Autoritățile urmăresc ca în următorii ani să se reducă treptat folosirea paharelor, dopurilor și a cutiilor din plastic. Până la mijlocul anului 2026, ar putea fi redusă cantitatea de astfel de recipiente care sunt puse în vânzare.

Circa 70% dintre deșeurile ce se regăsesc în ape și pe numeroase plaje le consituie deșeurile plastice, acestea fiind un risc major atât pentru sănătatea oamenilor și a animalelor, cât și pentru mediu.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.