Carantina a contribuit la creșterea numărului fumătorilor în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani din Anglia. De partea cealaltă, unii tineri pe timpul pandemiei au decis să își schimbe stilul de viață în unul sănătos.

Mai mulți tineri au început să fumeze în timpul carantinei

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii britanici, în timpul pandemiei numărul fumătorilor în rândul tinerilor a crescut considerabil, informează BBC.

În Anglia s-a înregistrat o creștere a numărului de persoane fumătoare cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani, de la 21,5% la 26,8%. Mai exact, aceasta rezumă o creștere cu aproximativ 652.000 de tineri, conform Cancer Research UK. Studiul a fost realizat cu ajutorul chestionarelor lunare, înainte de începerea carantinei și în timpul acesteia.

Există însă și tineri care pe timpul carantinei au ajuns la concluzia că trebuie să facă o schimbare sănătoasă în viața lor. Persoanele cu vicii au decis să opteze pentru un stil de viață sănătos și echilibrat. În același timp, și numărul persoanelor care s-au lăsat de fumat a crescut.

Campanie pentru tinerii britanici de a renunța la fumat

„Prima carantină a fost fără precedent, a schimbat viața de zi cu zi a oamenilor. Am constatat că mulți fumători au profitat de această ocazie pentru a se opri, ceea ce este fantastic. Cu toate acestea, carantina a fost, de asemenea, o perioadă de stres pentru mulți oameni și am văzut că rata fumatului și a băutului a crescut printre grupurile cele mai afectate de pandemie. Este important să urmărim cu atenție modul în care aceste rate evoluează în timp, pentru a oferi ajutorul adecvat oricui are nevoie,” a spus Dr. Sarah Jackson, cea care a condus studiul, de la University College London.

Guvernul britanic a lansat o campanie, Smokefree 2030, care are drept scop ca până în anul 2030 să-i ajute pe cetățeni să renunțe la fumat.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 August 2021 - 12 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.