Carantina a contribuit la creșterea numărului fumătorilor în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani din Anglia. De partea cealaltă, unii tineri pe timpul pandemiei au decis să își schimbe stilul de viață în unul sănătos.

Mai mulți tineri au început să fumeze în timpul carantinei

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii britanici, în timpul pandemiei numărul fumătorilor în rândul tinerilor a crescut considerabil, informează BBC.

În Anglia s-a înregistrat o creștere a numărului de persoane fumătoare cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani, de la 21,5% la 26,8%. Mai exact, aceasta rezumă o creștere cu aproximativ 652.000 de tineri, conform Cancer Research UK. Studiul a fost realizat cu ajutorul chestionarelor lunare, înainte de începerea carantinei și în timpul acesteia.

Există însă și tineri care pe timpul carantinei au ajuns la concluzia că trebuie să facă o schimbare sănătoasă în viața lor. Persoanele cu vicii au decis să opteze pentru un stil de viață sănătos și echilibrat. În același timp, și numărul persoanelor care s-au lăsat de fumat a crescut.

Campanie pentru tinerii britanici de a renunța la fumat

„Prima carantină a fost fără precedent, a schimbat viața de zi cu zi a oamenilor. Am constatat că mulți fumători au profitat de această ocazie pentru a se opri, ceea ce este fantastic. Cu toate acestea, carantina a fost, de asemenea, o perioadă de stres pentru mulți oameni și am văzut că rata fumatului și a băutului a crescut printre grupurile cele mai afectate de pandemie. Este important să urmărim cu atenție modul în care aceste rate evoluează în timp, pentru a oferi ajutorul adecvat oricui are nevoie,” a spus Dr. Sarah Jackson, cea care a condus studiul, de la University College London.

Citeste si:
Orban: Școala de vară a TNL - Tinerii l-au așteptat pe Florin Cîțu...
Orban: Școala de vară a TNL -...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Guvernul britanic a lansat o campanie, Smokefree 2030, care are drept scop ca până în anul 2030 să-i ajute pe cetățeni să renunțe la fumat.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.