Petru Lupșac, fost șef de Fisc din Caraș-Severin jefuit de 500.000 de euro, a revenit în atenția publicului. Hoții, desăvârșiți, i-au spart milionarului casa de lux și i-au furat un seif din care au luat bani și bijuterii, în timp ce afaceristul se afla în concediu. Acum, cei care au dat spargerea și-au aflat condamnările, care nu sunt însă definitive. Pe unii îi așteaptă 19 ani de închisoare.

Hoții de lux care l-au deconspirat pe Lupșac, fost șef de Fisc, și-au primit sentințele

Petre Lupșac era un funcționar public cu o avere uluitoare. Deși era șef al Finanțelor Publice din Oțelul Roșu și avea un salariu modest, bărbatul locuia într-o vilă, unde avea bijuterii și bani în valoare de jumătate de milion de euro. Bunurile i-au fost furate în anul 2013, în momentul când el se afla în vacanță peste hotare. Cei care l-au lăsat falit sunt mai mulți hoți profesioniști, care au auzit că Lupșac are de toate.

De altfel, însăși milionarul s-a dat de gol că ține în casă o avere. Imediat ce bărbatul a plecat din țară, grupul a acționat. Prima dată, acești au furat niște bani și câteva bijuterii din dormitorul victimei, apoi au revenit două zile mai târziu. Au pus ochii pe un seif de o tonă în care erau sigur că zace o „oală cu aur”. Acolo erau, se pare, aproape 500.000 de euro.

„Initial au furat un seif mai mic din camera, din dormitor, in care se gaseau cheile de la masina si garaj. Asa au reusit sa intre in garaj si de acolo au furat seiful mare. Acolo era paza si ziua, si noaptea. Avem si camere de filmat, se vad urme de cauciuc, semn ca au plecat cu o masina. Avem banuieli, e un cerc de suspecti, sunt deja dusi si la detectorul de minciuni si sper sa-i prind cat mai repede pentru a recupera cat mai mult din bani”, declara atunci omul de afaceri.

Avocatul șefului de Fisc a declarat ulterior că nu s-au făcut destule verificări în acest caz, căci, la vremea declarațiilor sale, nu se știa exact dacă în cutia de valori se afla cu certitudine acea sumă colosală.

Rămas fără bani, înstăritul funcționar a intrat în vizorul Agenției Naționale de Integritate care i-a verificat averea. Aproape 400.000 de lei i-au fost confiscați. Banii proveneau din vânzarea ilegală de pălincă, prune, mere și fân, potrivit hotnews.ro.

Citeste si:
Au fost găsiți hoții care i-au spart casa lui Culiță Sterp. Aceștia...
Au fost găsiți hoții care...

Azi, s-au scurs nouă ani de la jaful cu două tăișuri. Pentru fostul milionar viața e alta, dar și pentru hoții care i-au adus necazuri. Au fost anunțate primele condamnări în dosar. Gruparea a primit, la începutul lunii august, pedepse între 2 ani cu suspendare și 19 ani cu executare pentru jafurile pe care le-ar fi comis în perioada 2013-2017. Sentința nu este definitivă.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 August 2021 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.