Conform unui top realizat de EIU, Copenhaga este cel mai sigur oraș din lume. Capitala Danemarcei a obținut 82,4 de puncte din 100.

Cel mai sigur oraș din lume

Un studiu realizat de Economist Intelligence Unit (EIU) realizat un clasament al celor mai sigure orașe din întreaga lume. Aceștia au întocmit un top 10 a celor mai sigure orașe.

Conform rezultatelor, cel mai sigur oraș din lume este capitala daneză, Copenhaga, lăsându-i în urmă pe foștii favoriți precum Tokyo, Singapore și Osaka, potrivit CNBC.

Copenhaga, cel mai sigur oraș din lume

Pentru prima dată, topul EIU a analizat orașele pe partea de măsuri de securitate a mediului. Până acum, orașele erau analizate conform celor cinci piloni ai securității urbane – digital, sănătate, infrastructură, oameni și mediu. În urma acestui studiu, Copenhaga a acumulat 82,4 de puncte din 100.

Covid-19 a schimbat întregul concept de securitate urbană“, spune Practima Singh, project manager EIU.

Citeste si:
VIDEO Atletă nevăzătoare, cerută în căsătorie la Jocurile Paralimpice
VIDEO O atletă nevăzătoare a...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Pe locul al doilea în acest top s-a clasat orașul Toronto, cu 82,2 puncte. Singapore, Sydney și Tokyo, sunt orașele care mereu se află în fruntea listei.

Top 10 cele mai sigure orașe din lume


  1. Copenhaga

  2. Toronto

  3. Singapore

  4. Sydney

  5. Tokyo

  6. Amsterdam

  7. Wellington

  8. Hong Kong

  9. Melbourne

  10. Stockholm
Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.