Conform unui top realizat de EIU, Copenhaga este cel mai sigur oraș din lume. Capitala Danemarcei a obținut 82,4 de puncte din 100.

Cel mai sigur oraș din lume

Un studiu realizat de Economist Intelligence Unit (EIU) realizat un clasament al celor mai sigure orașe din întreaga lume. Aceștia au întocmit un top 10 a celor mai sigure orașe.

Conform rezultatelor, cel mai sigur oraș din lume este capitala daneză, Copenhaga, lăsându-i în urmă pe foștii favoriți precum Tokyo, Singapore și Osaka, potrivit CNBC.

Copenhaga, cel mai sigur oraș din lume

Pentru prima dată, topul EIU a analizat orașele pe partea de măsuri de securitate a mediului. Până acum, orașele erau analizate conform celor cinci piloni ai securității urbane – digital, sănătate, infrastructură, oameni și mediu. În urma acestui studiu, Copenhaga a acumulat 82,4 de puncte din 100.

Covid-19 a schimbat întregul concept de securitate urbană“, spune Practima Singh, project manager EIU.

Pe locul al doilea în acest top s-a clasat orașul Toronto, cu 82,2 puncte. Singapore, Sydney și Tokyo, sunt orașele care mereu se află în fruntea listei.

Top 10 cele mai sigure orașe din lume


  1. Copenhaga

  2. Toronto

  3. Singapore

  4. Sydney

  5. Tokyo

  6. Amsterdam

  7. Wellington

  8. Hong Kong

  9. Melbourne

  10. StockholmDespre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 August 2021 - 05 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.