Valeriu Gheorghiță a declarat că România se află în valul al patrulea al pandemiei de COVID-19. Numărul de cazuri zilnice crește considerabil pe zi ce trece.

România se confruntă cu valul al patrulea al pandemiei

Gheorghiță a declarat astăzi, în cadrul ședinței CNCAV că România trece prin cel de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus. Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID este de părere că activitățile de weekend și cele de pe litoral în special duc la răspândirea rapidă a virusului.

Valeriu Gheorghiţă a îndemnat populația ca în această perioadă să se ferească de zonele supraaglomerate, deoarece tulpina Delta este mult mai contagioasă și agresivă, iar locurile aglomerate, indiferent de loc, sunt prima sursă de o posibilă infectare.

Medicul a atras atenție în special asupra spațiilor închise, spațiilor neaerisite, dar a recomandat și evitarea contactului cu persoanele care nu sunt parte din anturaj în mod obișnuit.

Litoralul românesc, un loc extrem de periculos

„Persoanele cunoscute ne pot de o falsă senzație de siguranță. Trebuie să ne aducem aminte toate măsurile de prevenție cu care am fost obișnuiți în această perioada și să încercăm să ne protejăm mai bine. În acest fel putem să scădem riscul de a ne îmbolnăvi”, a declarat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID.

Medicul a mai adăugat că din categoria activităților „periculoase”, s-a referit la activitățile de weekend în general, în special cele de pe litoral, parcuri, bazine sau discoteci.

„Nu trebuie să lăsăm garda jos. Varianta Delta începe să se răspândească. Cel mai mare risc este printre persoanele nevaccinate sau cu schema incompletă, cu risc mediu de îmbolnăvire”, a mai spus Gheorghiţă.

Citeste si:
Natalitatea în România, cel mai scăzut nivel din ultimii 134 de ani
Natalitatea în România, cel...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 August 2021 - 04 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.