O fată de 14 ani din Buzău a fost răpită cu mașina de pe stradă de mai mulți indivizi care voiau să o mărite cu forța cu un tânăr de 19 ani. Șase persoane au fost arestate.

O fată de 14 ani de Buzău a fost răpită cu mașina

Fata a fost urmărită și răpită în timp ce mergea la un magazin din apropierea casei. Cel care a pus la cale totul este tânărul în vârstă de 19 ani, care de ceva vreme dezvoltase o obsesie pentru copilă. O cunoscuse la o petrecere și a hotărât că vrea să o ia de nevastă. Individul și-a mobilizat mai multe rude ca să-l ajute să-și ducă planul la bun sfârșit.

Împreună au urmărit-o, apoi au urcat-o cu forța într-o mașină și au dus-o la Râmnicul Sărat, unde au sechestrat-o timp de o zi într-un apartament. După ce au aflat că poliția a fost alertată cu privire la dispariția fetei și că oamenii legii sunt pe urmele lor, individul și complicii săi au plecat spre Buzău și au fost prinși pe drum.

„Sub coordonarea conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, au fost demarate de îndată toate măsurile specifice pentru depistarea în condiţii de siguranţă a minorei. S-a realizat securizarea cu filtre rutiere a căilor de acces din zona Râmnicu Sărat, precum şi a principalelor artere de comunicare cu municipiul Buzău. De asemenea, au fost verificate toate unităţile de cazare pe zona vizată de căutări", a transmis IPJ Buzău.

Șase persoane, patru bărbați și două femei, au fost reținute în acest caz și prezentate astăzi în fața Parchetului cu propunere de arestare preventivă. Minora răpită nu avea răni, dar a fost preluată de un echipaj medical pentru a primi o evaluare de specialitate.

„Faţă de 6 persoane, 4 bărbaţi şi două femei, buzoieni cu vârste cuprinse între 19 şi 49 de ani, poliţiştii au dispus, pe bază de ordonanţă, reţinerea pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Persoanele reţinute urmează a fi prezentate parchetului cu propunerea de sesizare a instanţei în vederea arestării preventive”, au completat autoritățile.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 August 2021 - 01 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.