Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, a declarat marţi că este „improbabil' ca operaţiunea de evacuare din Afganistan să fie prelungită după termenul limită 31 august, informează dpa şi Reuters.

Minsitrul britanic al apărării spune că este „improbabilă” operațiunea de evacuare din Afganistan dincolo de 31 august

'Cred că este improbabil. Nu doar din cauza a ceea ce au spus talibanii, ci, dacă vă uitaţi la declaraţiile publice ale preşedintelui (american Joe) Biden, cred că este improbabil', a afirmat Wallace la postul Sky News.

Cu toate acestea, 'merită, cu siguranţă, să încercăm cu toţii şi o vom face', a adăugat ministrul britanic.

Premierul britanic Boris Johnson urmează să discute pe această temă cu preşedintele Joe Biden la reuniunea virtuală de urgenţă de marţi a G7.

Biden se va confrunta la summit cu presiuni să prelungească termenul limită 31 august al retragerii forţelor de pe aeroportul din Kabul pentru a permite evacuarea miilor de persoane care încearcă să fugă de talibani.

Aceştia au avertizat luni că 31 august este o 'linie roşie' şi că SUA şi aliaţii acestora se vor confrunta cu "consecinţe" dacă îşi amână plecarea din Afganistan. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 August 2021 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.