Taximetristul acuzat că și-ar fi omorât soția educatoare săptămâna trecută a ajuns din nou în fața procurorilor. Oamenii legii încearcă să dezlege puzzle-ul crimei și motivele pentru care femeia a cerut mai multe ordine de restricție. S-au adunat mai multe informații în acest caz, iar principalul suspect are parte de acuzații noi.

Descoperiri noi în cazul bărbatului care și-a omorât soția educatoare. Criminalul e acuzat și de furt

Valentin Nicușor Faur este acuzat de omor calificat, tâlhărie calificată, dar și de faptul că ar fi furat bani de pe cardul soției imediat după ce a ucis-o. Individul susține în continuare că este nevinovat și cere o măsură preventivă mai blândă. Procurorii sunt de părere că au de-a face cu un om fără scrupule, care ar fi mințit în nenumărate rânduri. La audieri, omul a spus că între el și soție nu ar fi existat niciodată scandaluri violente, dar autopsia victimei îl contrazice.

Rezultatele expertizei medico-legale relevă faptul că pe trupul neînsuflețit al educatoarei au fost găsite vânătăi mai vechi, semn că înainte de crimă femeia a fost bătută. De altfel, aceasta a fost și la poliție de mai multe ori, de unde a plecat de fiecare dată cu ordin de protecție. Între timp, agresorul rămâne în spatele gratiilor și își așteaptă sentința.

„Din probatoriul administrat, rezultă că inculpatul este autorul faptei reţinute în sarcina sa, probatoriile fiind enumerate în referatul Parchetului la fila 11; inculpatul s-a sustras de la urmărirea penală, fiind depistat deoarece a fost recunoscut de către o persoană de la televizor şi care a apelat la 112;

inculpatul are un istoric de violenţă în familie – între inculpat şi familia acestuia fiind înregistrate la Secţia 7 Poliţie cel puţin 10 dosare pentru violenţă în familie şi ameninţare; sunt mai multe ordine de protecţie în favoarea victimei …… şi împotriva inculpatului încă din anul 2017, în mod constant având loc violențe domestice”, a arătat instanța.

Acesta ar fi bătut-o cu două sau trei zile înainte de a o omorî

Magistrații au invocat inclusiv raportul medico-legal, care arată că bărbatul și-a înjunghiat nevasta de patru ori. Victimei i-au fost provocate 3 răni mai puțin adânci, una la umăr și două la gât, iar cea de-a patra, în piept, a fost fatală. Expertiza specialiștilor a arătat și că femeia avea mai multe zgârieturi, determinate de lupta pe care a purtat-o cu ucigașul, dar și vănâtăi mai vechi, despre care legiștii spun că ar fi fost provocate cu două sau trei zile înaintea tragediei.

Citeste si:
Andreea Bălan le-a dat replica răutăcioșilor din mediul online. Ce...
Andreea Bălan le-a dat...

La rândul său, bărbatul prezenta mai multe răni, despre care se crede că ar fi fost suferite în vreme ce soția lui încerca să își salveze viața. Individul avea tăieturi mici la mai multe degete și zgârieturi pe gât, piept, abdomen și picioare.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 August 2021 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.