Nouă măicuțe de la mănăstirea Galata din județul Iași au fost testate pozitiv la coronavirus. Acestea au fost de izolate de îndată, iar două dintre măicuțe sunt internate la Spitalul de Boli Infecțioase Iași.

Nouă măicuțe de la o mănăstire din județul Iași sunt infectate cu coronavirus

La mănăstirea Galata din Iași a fost înregistrat un focar de coronavirus, potrivit oficialilor Direcţiei de Sănătate Publică Iași. Nouă măicuțe au fost testate pozitiv la COVID-19. Acestea sunt izolate în chilii, iar două sunt internate la Spitalul de Boli Infecțioase Iași.

Iar începând de marți se aplică restricții în 2 comune, localitățile Ceplenița și Răchiteni care au înregistrat o incidență de 2,61 la mia de locuitori.

„Carantinații nu au voie să intre în contact cu enoriașii și nici să părăsească mănăstirea. Supravegherea medicală este realizată de către asistenta medicală și medicul de familie”, transmite Direcţia de Sănătate Publică Iași.

Localitățile Ceplenița și Răchiteni, reguli speciale

Localitățile Ceplenița și Răchiteni din județul Iași au raportat o incidență de 2,61 și respectiv 2,13 la mia de locuitori, astfel s-a decis ca pentru aceste localități să fie aplicate reguli pentru prevenirea infectării.

Citeste si:
România: Primul focar din al patrulea val al pandemiei
România: Primul focar din al...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Astfel, de marți, timp de două săptămâni, barurile, cluburile, discotecile și sălile de jocuri vor activa în intervalul orar 5.00 – 2.00, la o capacitate de 70% din capacitatea maximă a spațiului dacă toți clienții sunt vaccinați şi au trecut 10 zile de la vaccinarea completă.

„În alte condiții, organizarea de evenimente private (nunți, botezuri) din comunele Ceplenița și Răchiteni este permisă cu un număr de participanţi de maximum 300 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, a declarat Marian Grigoraş, prefectul judeţului Iaşi.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.