O ursoaică cu trei pui au atact o mașină pe o stradă din Bușteni chiar îm momentul în care automobilul se afla în mișcare.

Mașină atacată de o ursoaică cu trei pui în Bușteni

Potrivit unor imagini surprinse din momentul atacului, o ursoaică împreună cu cei trei pui ai săi, căută de mâncare într-un tomberon.

O mașină se apropie de zona în care se aflau animalele. La un moment dat, ursoaica fuge și se năpustește asupra mașinii, lovind portiera automobilului, după care se apropie și puii acesteia. Cel mai probabil, mamiferele erau destul de înfometate și de aceea au dat dovadă de un comportament atât de agresiv.

Șoferul a scăpat nevătămat

Șoferul mașinii a redus viteza în momentul în care a observat intenția ursoaicei și a puilor, pentru a nu-i lovi. În momentul în care animalele s-au potolit, șoferul și-a continuat drumul.

După ce mașina a plecat de pe loc, ursoaica s-a întors la tomberon și a continuat să caute de mâncare, informează stirileprotv.ro.

Invazii ale urșilor

În ultimele luni, urșii au dat buzna de nenumărate ori atât pe drumurile naționale, cât și în localități și gospodăriile oameni. În unele cazuri, urșii au atacat localnii.

Jandarmii au avertizat turiștii de nenumărate ori să nu le ofere mâncare animalelor tocmai pentru a nu-i deprinde să iasă din pădure și a „cerși” mâncare de la trecători.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 August 2021 - 02 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.