Un preot din Dolj este acuzat de răzbunare. Rudele unei femei îngropate în cimitirul din comuna Podari spun că duhovnicul ar fi dat foc mormântului pentru a plăti o datorie. Familia ar fi refuzat să plătească o taxă de 1.500 de lei. Părintele neagă acuzațiile și spune că oamenii și-ar fi îngropat mortul fără acordul lui.

Un preot dn Dolj e acuzat că a incendiat mormântul unei femei din răzbunare, după ce familia răposatei ar fi refuzat să plătească o taxă

Flăcările au făcut scum mormântul unei femei de 35 de ani îngropată în cimitirul din Podari în urmă cu trei luni. Focul a afectat crucea și coroanele din jur și s-a extins la un alt mormânt din apropiere.

Rudele mortului susțin că preotul din sat a făcut acest gest fiindcă nu a încasat taxa de înmormântare. Este vorba de 1.500 de lei, bani care trebuie plătiți pentru fiecare mormânt. Pe de altă parte, apropiații răposatei au mărturisit că, după ce capul bisericesc a venit la ei acasă pentru a face presiuni din cauza neplatei, aceștia l-au asigurat că vor veni cu banii.

Marian Stan, duhonivul acuzat, spune că oamenii îi sunt străini. La câteva zile după ce scandalul a făcut înconjurul satului, o localnică a relatat că l-a văzut pe preot când flăcările au cuprins locul de veci. De altfel, contrele dintre enoriași și trimisul lui Dumnezeu ar fi mai vechi. Localnicii sunt de părere că sunt defavorizați pentru că sunt penticostali.

„Eu nici nu îi cunosc pe acei oameni, nu sunt de la mine din parohie. Dânșii nu m-au întrebat nici când au îngropat, nici când au făcut groapa, nimic”, a declarat părintele pentru Kanal D.

„Preotul nostru nu are niciun fel de amestec! Nu poate să mintă, e om serios, e om care se apropie de pensie, nu luăm în calcul aspectul ăsta!”, a transmis Ioniță Apostolache, reprezentant al Mitropoliei Oltenia, pentru sursa citată.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 August 2021 - 12 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.