Transportul în comun din Capitală merge pe minus, dar nu pentru că nu ar avea călători, ci pentru că foarte puțini sunt cei care plătesc pentru acest serviciu. Într-un colț sunt cei care nu doresc să-și facă abonament, iar în altul stau cei care aclamă că nu vor să să dea bani pe drum din cauza condițiilor mizerabile. Municipalitatea a anunțat că de la 1 septembrie că numărul controlorilor de bilete va spori pe liniile de autobuze, troleibuze și tramvaie STB din București și Ilfov.

Noutate în mijloacele de transport STB de la 1 septembrie: controale sporite și poliție

Datele arată că doar 1 din 10 călători plătește bilet. Sunt foarte multe abonamente care nu se validează, taloane de pensii, gratuități, a explicat un lucrător al STB. Mijloacele de transport în comun au o capacitate de 2.100.000 de călători pe zi, în vreme ce numărul celor care plătesc călătoria ajunge la 210.000. Restul au gratuitate, de pildă pensionarii, elevii, asistații social și angajați ai primăriei. Bineînțeles, mai sunt și cei care pur și simplu nu vor să plătească.

Cei care circulă pe premisa „ia-mă, nene” vor plăti pe loc o suprataxă de 80 de lei, cât costă și abonamentul pe o lună. În schimb, cei care merg zilnic cu transportul în comun și plătesc biletul de fiecare dată se declară nemulțumiți, în special că tarifele s-au majorat, iar condițiile au rămas la fel.

De asemenea, a fost mărită și amenda pentru contravenienții care nu achită suprataxa, aceștia fiind obligați să plătească între 300 și 500 de lei după încheierea procesului verbal.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) anunță că vor fi sporite controalele în tramvaie, troleibuze și autobuze. Pentru a evita potențialele conflicte, TPBI a obținut sprijinul autorităților locale, care vor asigura prezența unor reprezentanți ai poliției în cadrul echipelor de control.

„Foarte mulți petenți reclamă faptul că în rândul călătorilor există persoane care nu dețin titlu de călătorie, dar, printr-un comportament agresiv față de echipele de control, nu sunt sancționați. Pentru a evita potențialele conflicte, TPBI a obținut sprijinul autorităților locale, care vor asigura prezența unor reprezentanți ai poliției în cadrul echipelor de control”, se arată în comunicatul TPBI.

Citeste si:
Tramvaiul Colindelor va circula în Capitală. Cum va circula...
Tramvaiul Colindelor circulă...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 August 2021 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.