Tomasz Komenda, un bărbat din Polonia în vârstă de 44 de ani, a fost găsit nevinovat după ce a făcut 18 ani de închisoare. El a fost condamnat în anul 2004 la o pedeapsă de 25 de ani.

Un polonez acuzat de crimă și viol a fost găsit nevinovat după 18 ani de închisoare

Individul a fost acuzat de violarea și uciderea lui Matgosia K., o tânără de 15 ani. Fata se întorcea acasă de la o petrecere, în orașul Milocyz, Polonia. Trupul ei a fost găsit fără viață, cu multiple leziuni, având hainele rupte. Într-adevăr, copila fusese violată înainte de a fi omorâtă.

După 18 ani petrecuți în spatele gratiilor, fiind și arestat înainte de condamnarea din 2004, Komenda a fost găsit nevinovat. În urma analizării și coroborării noilor probe, a reieșit că bărbatul se afla la o distanță de 25 de kilometri de locul în care minora a fost abuzată și ucisă cu bestialitate.

Cazul lui Komenda a fost redeschis după ce mama sa a depus o cerere către Ministerul Justiției, în anul 2017. Tot atunci a fost identificat și un alt suspect, Ireneusz M., care a fost acuzat că a violat-o și aasasinat-o pe Matgosia. Astfel, toate acuzațiile împotriva lui Komenda au fost retrase, fiind achitat.

Retail jobs

El a izbucnit în lacrimi atunci când a auzit că va fi eliberat și a spus că vrea ca cei care au greșit să plătească pentre nedreptatea făcută.

„Nu voi avea liniște până când nu vor simți și ei ce am simțit eu în toți acești ani”, a declarat polonezul.

Ministrul Justiției din Polonia a transmis că polonezul va primi lunar suma de 4.000 de zloți (aproape 4.350 de lei) și a recunoscut că „nimic nu va putea compensa timpul petrecut în carceră”.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 August 2021 - 05 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.