Tomasz Komenda, un bărbat din Polonia în vârstă de 44 de ani, a fost găsit nevinovat după ce a făcut 18 ani de închisoare. El a fost condamnat în anul 2004 la o pedeapsă de 25 de ani.

Un polonez acuzat de crimă și viol a fost găsit nevinovat după 18 ani de închisoare

Individul a fost acuzat de violarea și uciderea lui Matgosia K., o tânără de 15 ani. Fata se întorcea acasă de la o petrecere, în orașul Milocyz, Polonia. Trupul ei a fost găsit fără viață, cu multiple leziuni, având hainele rupte. Într-adevăr, copila fusese violată înainte de a fi omorâtă.

După 18 ani petrecuți în spatele gratiilor, fiind și arestat înainte de condamnarea din 2004, Komenda a fost găsit nevinovat. În urma analizării și coroborării noilor probe, a reieșit că bărbatul se afla la o distanță de 25 de kilometri de locul în care minora a fost abuzată și ucisă cu bestialitate.

Cazul lui Komenda a fost redeschis după ce mama sa a depus o cerere către Ministerul Justiției, în anul 2017. Tot atunci a fost identificat și un alt suspect, Ireneusz M., care a fost acuzat că a violat-o și aasasinat-o pe Matgosia. Astfel, toate acuzațiile împotriva lui Komenda au fost retrase, fiind achitat.

El a izbucnit în lacrimi atunci când a auzit că va fi eliberat și a spus că vrea ca cei care au greșit să plătească pentre nedreptatea făcută.

Citeste si:
Fost deputat PNL, condamnat la cinci ani de închisoare pentru o...
Fost deputat PNL, condamnat...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

„Nu voi avea liniște până când nu vor simți și ei ce am simțit eu în toți acești ani”, a declarat polonezul.

Ministrul Justiției din Polonia a transmis că polonezul va primi lunar suma de 4.000 de zloți (aproape 4.350 de lei) și a recunoscut că „nimic nu va putea compensa timpul petrecut în carceră”.

Citeste si:
Cătălin Botezatu, mărturisiri șocante despre perioada petrecută în...
Cătălin Botezatu, mărturisiri...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.