Un manager de resurse umane al unui lanț internațional de restaurante tip fast-food din Brașov racola tinere pe care le obliga să se prostitueze. Bărbatul a reușit să convingă cel puțin patru fete să lucreze pentru el, dintre care trei minore. Acesta a fost arestat pentru 30 de zile și este acuzat de trafic de minore și trafic de persoane.

Un director la o multinațională racola tinere pentru prostituție

Conform procurorilor DIICOT - Serviciul Teritorial Brașov, bărbatul de 34 de ani reușea să le înșele pe fete profitând de funcția sa. Le chema pe tinere la un interviu pentru angajarea la restaurant, iar pe cele care proveneau din medii defavorizate le convingea să se prostitueze.

Individul a închiriat două apartamente în Brașov în regim hotelier, unde victimele sale mergeau cu clienții pe care îi racolau. Proxenetul împărțea banii cu fetele în mod egal. Pe una dintre minorele cărora le-a pătat viața a racolat-o după ce i-a găsit CV-ul în baza de date a firmei, iar pe celelalte în urma anunțurilor postate de acestea pe o rețea de socializare, în care își arătau intenția de a-și găsi rapid un loc de muncă.

În data de 26 iulie, lucrătorii BCCO Brașov, sub coordonarea unui procuror DIICOT, au realizat o acțiune în urma căreia a rezultat prinderea în flagrant a inculpatului, imediat după ce găzduise, în vederea exploatării sexuale, o tânără. Anchetatorii au transmis că tinerele postau anunțuri prin care își doreau să fie bone sau îngrijitoare de persoane vârstnice, iar bărbatul le promitea, în primă instanță, un loc de muncă la un salon de masaj. Trebuie menționat că procurorii nu exclud ca și alte fete să fi fost victime ale bărbatului. Inițial, suspectul a fost reținut pentru 24 de ore, apoi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

„La începutul lunii aprilie 2021, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Braşov, Serviciul de combatere a traficului de persoane, s-au sesizat în legătură cu faptul că o persoană de sex masculin are preocupări pe linia traficului de minori şi traficului de persoane. În acest sens, a fost declinat un dosar penal către unitatea de parchet competetentă, respectiv DIICOT – Serviciul Teritorial Braşov”, au precizat reprezentanţii DIICOT Braşov.

„Din actele de cercetare efectuate în cauză a rezultat faptul că bărbatul de 34 de ani care a deţinut o funcţie de conducere în cadrul unei multinaţionale a recrutat persoane de sex feminin prin intermediul anunţurilor postate pe site-uri, dar şi în legătură cu interviuri de angajare care au fost susţinute de mai multe tinere.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 August 2021 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.