Sportiva poloneză Maria Andrejczyk și-a scos la licitație medalia de argint pe care a cucerit-o la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo pentru un act de caritate. Banii din urma licitației vor merge pentru operația unui bebelușul în vârstă de opt luni, potrivit CNN.

O sportivă și-a scos la licitație medalia pentru a ajuta un copil bolnav

Maria Andrejczyk a participat în proba de aruncare a suliței și a cucerit prima sa medalie olimpică de argint. Medalia de aur a fost cucerită sportiva chineză Liu Shiying.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, sportiva olimpică și-a anunțat decizia de a scoate la licitație medalia de argint pentru a-i oferi un ajutor financiar micuței Miłoszek Małysa, o fetiță de opt luni, care are nevoie de o operație la inimă pentru a trăi. Mama fetiței a mărturisit că micuța urmează să fie operată în SUA, iar resurse financiare din Polonia nu mai are de unde să obțină pentru a acoperi costul intervenției.

Medalia s-a licitat cu 125.000 de dolari

Costul total al intervenție chirurgicale este de 383.000 de dolari, iar jumătate din bani au fost deja strânși. Sportiva Maria Andrejczyk a declarat că vrea să de-a o mână de ajutor familiei pentru a colecta și restul banilor.

Licitația pentru medalia olimpică a început de la suma de 51.000 de dolari și s-a încheiat cu 125.000 de dolari. Cumpărătorul medaliei este un lanț polonez de supermarketuri. În urma licitației, familia fetiței a reușit să adune întreaga sumă necesară.

Compania ce a câștigat licitația medaliei a decis ca această să rămână în continuare la sportivă, drept recompensă pentru gestul onorabil pe care l-a făcut pentru a salva o viață.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 August 2021 - 03 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.