Lucrările podului rutier de la Vadu Pașii sunt în toi ;i tot mai aproape de a fi finisate. În prezent, muncitorii se ocupă de amenajarea intrării pe pod dinspre Vadu Pașii.

Podul de la Vadu Pașii, aproape de a fi finisat

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a anunțat că podul va fi dat în exploatare la începutul lunii viitoare.

În schimb, vechiul pod proiectat de celebrul arhitect Anghel Saligny va fi restaurat şi păstrat ca monument istoric, au decis autoritățile.

Timp de 16 ani, localnicii din Vadu Pașii și din comunele alăturate au fost nevoiți să parcurgă o distanță de 6-7 kilometri prin Mărăcineni pentru a ajunge în municipiul Buzău.

Lucrările podului au fost sistate

Construcția podului a început în anul 2017 şi trebuia să fie finisat încă de anul trecut. Termenul s-a prelungit din cauza viiturilor puternice din primăvara anului 2019, acestea au spălat tone de fier și beton şi au afectat starea mai multe cofraje ale structurii de susţinere a podului.

Citeste si:
VIDEO Prima ninsoare din acest sezon a apărut pe Transfăgărășan
VIDEO Prima ninsoare din...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Construcția podului a fost posibilă cu finanțare din partea Ministerului Dezvoltării şi Consiliului Judeţean Buzău, fiind investită o sumă de peste 26 de milioane de lei.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.