Lucrările podului rutier de la Vadu Pașii sunt în toi ;i tot mai aproape de a fi finisate. În prezent, muncitorii se ocupă de amenajarea intrării pe pod dinspre Vadu Pașii.

Podul de la Vadu Pașii, aproape de a fi finisat

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a anunțat că podul va fi dat în exploatare la începutul lunii viitoare.

În schimb, vechiul pod proiectat de celebrul arhitect Anghel Saligny va fi restaurat şi păstrat ca monument istoric, au decis autoritățile.

Timp de 16 ani, localnicii din Vadu Pașii și din comunele alăturate au fost nevoiți să parcurgă o distanță de 6-7 kilometri prin Mărăcineni pentru a ajunge în municipiul Buzău.

Lucrările podului au fost sistate

Construcția podului a început în anul 2017 şi trebuia să fie finisat încă de anul trecut. Termenul s-a prelungit din cauza viiturilor puternice din primăvara anului 2019, acestea au spălat tone de fier și beton şi au afectat starea mai multe cofraje ale structurii de susţinere a podului.

Construcția podului a fost posibilă cu finanțare din partea Ministerului Dezvoltării şi Consiliului Judeţean Buzău, fiind investită o sumă de peste 26 de milioane de lei.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 August 2021 - 02 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.