Cei nouă sportivi români medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi decoraţi, miercuri, de preşedintele României, Klaus Iohannis.

Sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice, decorați de Klaus Iohannis

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul ceremoniei, care va avea loc la ora 18,00, la Palatul Cotroceni, şeful statului va susţine o alocuţiune.

Sportivii români medaliaţi la Tokyo sunt: Nicoleta Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş - medalie de aur la dublu vâsle feminin, Ana-Maria Popescu - medalie de argint la spadă feminin, Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă - argint la dublu rame masculin, Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari - medalie de argint la patru rame fără cârmaci masculin.

Locul 46 pentru România

România s-a clasat pe locul 46 în clasamentul medaliilor obţinute la Jocurile Olimpice, informează Agerpres.

SUA a obținut cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice din această ediție, 113 de medalii, dintre care 39 de aur, 41 de argint și 33 de bronz. Pe locul al doilea s-a clasat China cu 88 de medalii, iar pe al treilea - Japonia cu 58 de medalii obținute.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 August 2021 - 09 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.