În doar două săptămâni, un nou tip de marcaj rutier va fi introdus pe marile bulevarde din Capitală. Șoferii care nu îl vor respecta riscă amenzi usturătoare.

Un nou tip de marcaj rutier va apărea în București

În doar două săptămâni, în intersecţii din București va apărea un nou marcaj rutier. Primii trei metri după semafor vor fi rezervați pentru bicicliști și trotinetiști. Șoferii nu vor avea voie să oprească pe acest spațiu și vor fi nevoiți să acorde prioritate celor două categorii de participanți la trafic.

Șoferii sunt total nemulțumiți de noua regulă și sunt de părere că Primăria Capitalei ar fi trebuit să instașeze piste speciale pentru bicicliști și nu să le ofere prioritate pe străzi.

Ce amendă vor primi cei care nu respectă noua regulă

În schimb, bicicliștii și trotinetiștii se arată încântați de noul marcaj rutier și noua regulă ce urmează să intre ăn vigoare.

Potrivit Codului Rutier, şoferii care vor opri pe marcajul destinat bicicliștilor și trotinetiștilor, vor primi o amendă de 725 de lei și le va fi suspendat permisul pentru 30 de zile.

Retail jobs

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 August 2021 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.