Ies la suprafață detalii îngrozitoare în cazul educatoarei Liliana, mama a două fete care a fost ucisă în propria casă de soțul cu care era în divorț. 6 ordine de protecție și 10 plângeri penale depusese femeia împotriva celui cu care și-a împărțit viața preț de 21 de ani. Bărbatul, care și-a rescunoscut fapta, a fost prins tocmai luni, 16 august, la 4 zile după ce a comis crima. Între timp, a gândit un alt plan, acela de a-i trimite uneia dintre fetele sale un bilet de adio, a doua zi după crimă, când oamenii legii erau la locul tragediei pentru cercetări.

Detalii despre cazul Lilianei, educatoarea ucisă de soț cu 6 ordine de protecție în mână

Liliana, o tânără educatoare respectată din București și mamă a două fete, a fost ucisă cu furie. Soțul, cu care se afla în plin proces de divorț, a venit în vechiul cămin din sectorul 2 al Capitalei, hotărât să omoare, după un plan diabolic.

Tragedia ar fi pornit cu o ceartă, care în ochii vecinilor ar fi fost doar un scandal din lungul șir de conflicte pe care cei doi le purtau atunci când se întâlneau. De fiecare dată pentru micuțele lor, care au 14 și 17 ani, și pentru reputația de cadru didactic, Liliana reușea să-și ascundă necazurile. Nimeni, însă, nu s-a gândit că s-ar putea ajunge la crimă. Din scandalul de joi, 12 august, educatoarea nu a mai scăpat cu viață din calea partenerului.

Femeia formulase pe numele călăului 10 plângeri penale și 6 ordine de restricție. Strigătele sale de ajutor nu au fost suficient de puternice încât să-i fie oferită protecție în totalitate. Specialiștii cred că din acest caz reiese un profil de persoană căreia i-a fost întreținută furia prin acțiunile femeii de a se apăra. Încă o plângere sau un ordin de restricție, încă un scandal și tot mai multă mânie.

Pe de altă parte, bărbatul, deși nu avea voie să se apropie de mama copiilor lui, intra în casa în care aceasta a rămas alături de copii ori de câte ori dorea. El păstrase cheile, tocmai de aceea în seara crimei polițiștii nu au găsit ușa de la intrare forțată.

„Devenise agresiv. De aia şi circa 7 de poliţie a avut probleme cu el. Au vrut să-l încătuşeze şi s-au tăvălit cu el pe acolo. Erau în divorţ, era de o gelozie rară. Era gelos şi pe rudele ei. Era foarte gelos şi acum că trebuia să plece să o ia pe fată s-o fi gândit că cine ştie ce sau cine ştie pe cine. I s-a pus pata şi a făcut ce a făcut”, a declarat o rudă a victimei, conform Observator.

Criminalul a fost găsit într-un service din sectorul 2 al Capitalei, acolo unde stătea ascuns. Anchetatorii ar fi primit un pont de la o persoană care ar fi lucrat la acel sercive. Acestuia îi sunt aduse acuzații de omor calificat. El a fost adus la Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei, unde a fost audiat de către oamenii legii, în prezența unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Riscă până la 20 de ani de închisoare.

Citeste si:
Diana Șoșoacă, acuzații dure la adresa soțului, în plin divorț. De...
Diana Șoșoacă, acuzații dure...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 August 2021 - 09 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.