Deputatul PSD și reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, consideră că în următoarea perioadă vom asista la o creștere accelerată a cazurilor de COVID-19.

Rafila, prognoza despre valul patru al epidemiei de COVID-19

Medicul afirmă că virusul nu se transmite dacă oamenii ar respecta distanța socială, măsură care în prezent este ignorată cu desăvârșire.

„În perioada următoare o să asistăm la o creștere accelerată a numărul de cazuri. Am avut o politică de accelerare a transmiterii acestei infecții. Așteptăm a doua jumătate a lunii septembrie.”

Rafila consideră că premierul Florin Cîțu, Dan Barna și ministrul Sănătății ar trebui să își asume această politică de accelerare a transmiterii.

„Dânșii au luat decizii care vor accelera transmiterea infecției iar consecințele sociale și economice cred că trebuie asumate și să își dea demisia de exemplu.”, a mai adăugat medicul.

Rafila consideră că campania de vaccinare a fost un eșec

Deputatul PSD îi acuză pe aceștia că nu au întreprins nimic pentru a opri infectarea. Mai mult, acesta susține că campania de vaccinare a fost un eșec, deoarece din ce în ce mai puține persoane optează pentru imunizare.

Retail jobs

„Tot mai puține persoane se vaccinează, cu toate că există o situație legată de călătoriile internaționale. Cu toate că lumea s-a orientat dacă ne uităm la litoralul românesc sau bulgăresc. 7.500 de persoane la manifestații publice fără mască, niciun fel de reglementare pentru folosirea plajelor”, a declarat Alexandru Rafila.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 August 2021 - 01 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.