Mai multe grupuri de persoane împreună cu membri ai asociaţiei ACCEPT protestează în fața sediului Ministerului Sănătăţii. Protestatarii vor să depună o petiţie pentru adoptarea de urgență a strategiei naţionale HIV/SIDA.

Protest în fața sediului Ministerului Sănătății

Protestatarii solicită investiții din partea Ministerului Sănătății pentru prevenirea şi pentru tratarea bolnavilor infectați cu acest virus. Manifestanții cer ca persoanele care suferă de HIV/SIDA să beneficieze de tratament special fără întrerupere.

Preşedintele Asociaţiei ACCEPT, Teodora Rosetti, a menționat că persoanelor din România care suferă de SIDA ”se confruntă cu bariere precum accesul precar la tratament și întreruperi dese de tratament”.

„Adoptaţi strategia naţională HIV/SIDA”

Protestatarii nu au venit cu mâinile goale în fața sediului Ministerului Sănătății. Aceștia s-au înarmat cu foi pe care au scrise diferite mesaje precum „Tăcere = moarte”, „Adoptaţi strategia naţională HIV/SIDA. Avem nevoie de ea acum”, „De ce nu se face educaţie pentru sănătate în şcoli?” sau „Respectaţi legislaţia HIV/SIDA”.

În România sunt peste 16 mii de persoane bolnave de HIV/SIDA. Acestea au încetat să mai beneficieze de tratament în urma pandemiei de coronavirus.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 August 2021 - 02 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.