Mai multe grupuri de persoane împreună cu membri ai asociaţiei ACCEPT protestează în fața sediului Ministerului Sănătăţii. Protestatarii vor să depună o petiţie pentru adoptarea de urgență a strategiei naţionale HIV/SIDA.

Protest în fața sediului Ministerului Sănătății

Protestatarii solicită investiții din partea Ministerului Sănătății pentru prevenirea şi pentru tratarea bolnavilor infectați cu acest virus. Manifestanții cer ca persoanele care suferă de HIV/SIDA să beneficieze de tratament special fără întrerupere.

Preşedintele Asociaţiei ACCEPT, Teodora Rosetti, a menționat că persoanelor din România care suferă de SIDA ”se confruntă cu bariere precum accesul precar la tratament și întreruperi dese de tratament”.

„Adoptaţi strategia naţională HIV/SIDA”

Protestatarii nu au venit cu mâinile goale în fața sediului Ministerului Sănătății. Aceștia s-au înarmat cu foi pe care au scrise diferite mesaje precum „Tăcere = moarte”, „Adoptaţi strategia naţională HIV/SIDA. Avem nevoie de ea acum”, „De ce nu se face educaţie pentru sănătate în şcoli?” sau „Respectaţi legislaţia HIV/SIDA”.

Citeste si:
Cîțu: Vom adopta mai rapid legea consumatorului vulnerabil
Cîțu: Vom adopta mai rapid...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

În România sunt peste 16 mii de persoane bolnave de HIV/SIDA. Acestea au încetat să mai beneficieze de tratament în urma pandemiei de coronavirus.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.