Milionarul grec acuzat că a ucis un motociclist și a încercat să șteargă urmele accidentului este liber. Magistrații bucureșteni i-au ridicat până și controlul judiciar. De asemenea, au respins extrădarea pentru că autoritățile din Bulgaria nu au trimis mandatul în limba greacă, iar avocata inculpatului a spus că omul nu înțelege acuzațiile. Situația este putredă fiindcă afaceristul poate răspunde la întrebările jurnaliștilor în românește.

Bicrocrația l-a făcut liber pe milionarul grec acuzat că a ucis un motociclist

Reporter: „După ce l-ați omorât pe acel motociclist, mai era în viață după ce l-ați pus în acel șanț? Anchetatorii așa spun.”

Inculpat: „Haideți...nu știu ce să spun!”

Bărbatul este acuzat că ar fi ucis cu mașina un motociclist aproape de granița de la Giurgiu, după care ar fi ascuns trupul victimei și ar fi încercat să spele urma accidentului. Anchetatorii spun că tânărul omorât a zăcut opt ore într-un șanț, acoperit de crengi, chiar dacă era încă în viață și putea fi salvat.

Motociclistul a fost descoperit fără suflare după două zile. Autoritățile din Bulgaria au emis pe numele lui un mandat european de arestare, pe care l-au trimis magistraților români. Erau două exemplare: unul în română, altul în bulgară, nu și în greacă. Mai mult, documentul era emis de un procuror, în timp ce Curtea Europeană cere ca această acțiune să fie făcută de către un procuror. Suspectul a profitat de acest aspect.

Deși răspunde în limba română la unele întrebări adresate de jurnaliștii care l-au prins la fumat în fața Judecătoriei, bărbatul a schimbat tactica în sala de judecată. Acolo, apărătoarea sa a spus că omul nu înțelege acuzațiilor și a reușit să ridice și măsura controlului judiciar. Așadar, acuzatul este liber, deși probele împotriva sa sunt evidente. În mașina sa, de pildă, oamenii legii au găsit pete de sânge și o bucată din geaca motociclistului.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 August 2021 - 08 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.