Doi concubini din Neamț și-au supus cei trei copii la chinuri groaznice. Cei mici au fost loviți, înfometați și abuzați sexual de cei doi părinți. Nenorocirea a ieșit la iveală după ce băiatul cel mare a fugit de acasă.

Doi părinți din Neamț și-au supus copiii la chinuri groaznice

Cei trei minori, băiatul de 14 ani, fetița de 8 ani și fratele de 3 ani erau maltratați, înfometați și abuzați sexual de cei care ar fi trebuit să le fie îngeri păzitori. Singurul care scăpa deseori de tortură era adolescentul, care atunci când avea ocazia fugea de acasă și se ducea la un prieten. Polițiștii îl găseau de fiecare dată și îl trimiteau înapoi în casa groazei. Ultima dată, el a găsit curajul de a le povesti oamenilor legii prin ce trece. Rudele familiei nu bănuiau că astfel de grozăvii s-ar petrece.

Copiii cei mari sunt din altă căsătorie. Mama lor s-a recăsătorit cu un alt bărbat după ce tatăl lor a murit. La puțin timp a venit pe lume și mezinul. Minorii se află într-un centru de protecție socială, iar specialiștii care au intrat în contact cu aceștia spun că singurul care are șanse reale de recuperare este copilul de 3 ani. Frații lui mai mari vor avea nevoie de consiliere pshihologică de lungă durată, dar, cel mai probabil, vor rămâne cu traume toată viața.

„A fost evaluată situația tuturor copiilor din familie. S-a considerat că toți trei trăiesc într-un mediu abuziv, care nu le permite să rămână acolo, motiv pentru care au fost preluați în regim de urgență, urmând ca măsura să fie schimbată cu acordul instanței de judecată”, a spus Magda Vasilache, purtător de cuvânt al DGASPC Neamț, pentru Kanal D.

Inculpații sunt acuzați de fapte comise în perioada 2014-2020. Aceștia au fost cercetați în stare de arest preventiv și nu au recunoscut faptele. Până la pedeapsa acestora, autoritățile au decis să îi decadă din drepturile părintești pe concubini. Aceștia pot fi condamnați la 12 ani de închisoare.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 August 2021 - 07 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.