Unul dintre milionarii României a trecut pe lângă moarte pentru a doua oară, după ce avionul pe care îl pilota s-a prăbușit pe un câmp de lângă București. Motorul aeronavei s-a oprit în zbor, la fel cum s-a întâmplat și în urmă cu șapte ani. Omul de afaceri era împreună cu un bărbat, cel mai probabil client, care voia să cumpere aparatul de zbor scos recent la vânzare. Amândoi au ajuns în stare gravă la spital.

Milionar român, aproape de moarte după ce s-a prăbușit cu avionul

Nicolae Cincă era împreună cu un tânăr de 38 de ani și făcea un zbor de agrement. În dreptul unui câmp de pe raza localității Chitilă, de lângă București, motorul avionului de mici dimensiuni s-ar fi oprit brusc, iar aeronava s-a prăbușit.

Aparatul de zbor decola din Chitila cu destinația Vânătorii, apoi trebuia să se întoarcă în același loc. La un moment dat, legătura cu turnul de control a fost pierdută, clipă în care au început și căutările oamenilor legii.

„La fața locului au fost identificate două persoane rănite, dar conștiente, doi bărbați de 38, respectiv 72 de ani”, a trnasmis Blănaru Ioana, purtător de cuvând ISU BIF.

Un elicopter SMURD a fost chemat în ajutor, iar cei doi au fost transportați la Spitalul Floreasca Din București. Victimele au fost internate pe secția de Terapie Intensivă, dar sunt în afara oricărui pericol.

Potrivit Gândul, avionul cu indicativul YR-5453 era pus la vânzare pe un site de specialitate. Cincă cerea pe el aproape 74 de mii de euro. „Avionul este în stare excelentă, a fost ținut mereu în hangar”, se arată în anunțul pentru vânzarea avionului Pipistrel Alpha Trainer.

Detalii despre accidentul din 2014

Atunci, tot Cincă era la manșa unui alt avion privat de mici dimensiuni, care s-a prăbușit pe un câmp din Giurgiu, după ce motorul s-a oprit în zbor. Nu era singur, ci însoțit de ginerele lui, un american. Cei doi au scăpat atunci ca prin minune. Au primit îngrijiri medicale la fața locului, dar au refuzat să fie duși la o unitate medicală.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 August 2021 - 07 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.