Lituania va face o donație pentru Republica Moldova. Este vorba despre un lot de 26.500 de doze de vaccin AstraZeneca (Vaxzevria).

Lituania va dona vaccinuri anti-COVID-19 pentru Republica Moldova

Donația oferită de Lituania urmează să ajungă la Chișinău mâine, 11 august. În același timp, Republica Moldova urmează să primească 5.850 de doze de vaccin Pfizer, procurate de autorităţile de la Chişinău, până la sfârșitul acestei săptămâni.

Coordonatorul Campaniei naţionale de imunizare anti-COVID-19, medicul-epidemiolog, Veaceslav Guţu a menționat că recent Republica Moldova a mai cumpărat 7.020 de doze de vaccin Pfizer. Iar alte 30 de mii de doze de vaccin AstraZeneca, țara vecină le-a primit într-o donaţie din partea Letoniei.

Campania de vaccinare în Republica Moldova

De la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 şi până în prezent, Republica Modova a recepționat peste 1 milion 567 de mii de doze de vaccinuri. Din acest total, cel mai administrat vaccin a fost AstraZeneca - în proporţie peste 95%, iar vaccinul Sputnik – peste 98 la sută. Serul de la Pfizer a fost administrat peste 65 la sută, iar Sinopharm – peste 30 la sută. Vaccinul Sinovac a fost folosit peste 82% şi serul american, Johnson&Johnson - peste 27 la sută.

Retail jobs

În prezent, în Republica Moldova, 539 de mii de persoane sunt complet vaccinate, doar 20,3% din totalul populației.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 August 2021 - 03 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.