Valul 4 al pandemiei, cauzat de mutația Delta, îi va ucide pe cei nevaccinați - este avertismentul unui medic din Iași, care vine într-un moment în care imunizarea stagnează. În comuna Bărbulești, de exemplu, este cea mai mică rată de vaccinare din țară. Oamenii susțin că le e frică și că se lasă în mâinile Domnului.

Bărbulești, comuna cu cei mai puțini vaccinați

Localnicii din Bărbulești, județul Ialomița, înfruntă pandemia de COVID-19 cu devize care mai de care. Aproape 7.000 de oameni trăiesc aici și doar 16 s-au vaccinat. Mare parte dintre ei sunt speriați de serul anti-COVID-19. Scuza unora este că majoritatea localnicilor sunt pocăiți și au încredere că divinitatea le va fi mantie în fața noului virus.

România oricum nu o duce prea bine la imunizare pe plan european. Cei 32% dintre adulții români care au primit întreaga schemă de imunizare poziționează țara noastră pe penultimul loc în UE, conform datelor transmise de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

În Bărbulești se suprapun România rurală și România săracă, vulnerabilă și care lucrează în străinătate. Localitatea ialomițeană, unde romii ursari domnesc, nu are nici medic de familie. Pentru ce ar fi nevoie? Și așa sunt plecați mai tot timpul în Europa, ar putea fi de acord primarul, care nu ia atitudine în acest sens. Acest lucru nu se vede, în schimb, și vara, când cu toții sunt aduși acasă de sezonul estival.

Singurul care a atins sensibilul subiect în fața lor, după ce i-a prins pe toți acasă, a fost Petrică, pastorul bisericii penticostale din Bărbulești: „Foarte multe nu știm despre vaccin, dar nu e ăsta semnul fiarei despre care se vorbește în Evanghelie”.

Intervievat de cei de la Libertatea, bărbatul a spus că „nu m-am vaccinat, dar mă voi vaccina. Văd asta drept un lucru esențial, e nevoie de așa ceva. Văd prin asta o protecție. Și o să încurajez la biserică. Dar știți cum e, oamenii gândesc ce vor și fac ce vor. Au libertatea să aleagă”.

„Dacă crezi în sângele lui Iisus Hristos care s-a vărsat, atunci ești vindecat. Duhul Sfânt îți dă putere să treci peste boală. Eu mă rog și Dumnezeu mă va mântui, mă va vindeca. În dimineața asta, dacă ai o boală, adu-o în fața bisericii”, striga Marian, aflat la slujbă.

Citeste si:
Bilanț Covid-19: 1.451 cazuri noi în ultimele 24 de ore în România
Bilanț Covid-19: 1.451 cazuri...

Fostul primar al comunității are alt exemplu de urmat: „La Bărbulești e o singură lege, legea junglei. Noi, cu puține clase, suntem ușor de înduplecat. Dacă ați sta cu noi ore întregi să ne explicați ce face vaccinul ăsta, cum funcționează și ce se întâmplă după ce-l faci, așa ne-ați convinge. Dar nu a venit nimeni să facă asta la Bărbulești. Și până atunci, dacă nu se vaccinează Gigi Becali, nu ne vaccinăm nici noi, în Bărbulești. Slăvit fie Domnul!”


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 August 2021 - 08 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.