Aeronava C-27 J Spartan trimisă de România pentru a sprijini autorităţile din Macedonia de Nord în lupta împotriva incendiilor de vegetaţie a efectuat, duminică, patru misiuni de sprijin, acţionând cu 20.000 de litri de apă.

Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), aeronava a intervenit în două zone diferite, una aflată la 5-10 mile sud-est de aeroportul internaţional Skopje, unde piloţii militari au efectuat trei misiuni, iar cea de-a doua - în zona Prilep, la aproximativ 100 de kilometri de Skopje.

Două avioane din dotarea Forţelor Aeriene Române acţionează în Macedonia de Nord în sprijinul autorităţilor din această ţară, afectată de incendiile de pădure manifestate în ultimele zile. Este vorba de un C-27 J Spartan configurat pentru stingerea incendiilor şi un C-130 Hercules pentru sprijin logistic.

La misiune participă 15 militari din cadrul Ministerului Apărării Naţionale - piloţi, personal navigant şi personal auxiliar, precum şi un ofiţer de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă - Direcţia Generală Protecţie Civilă care asigură legătura cu Centrul European de Răspuns la Urgenţe (ERCC) şi autorităţile de protecţie civilă din Macedonia de Nord.

DSU aminteşte că sprijinul internaţional pe care România îl acordă Macedoniei de Nord s-a realizat în baza solicitării făcute de autorităţile din acest stat pentru asistenţă internaţională, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 August 2021 - 08 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.