Trei persoane au fost depistate de un câine special dresat să detecteze prezența virusului COVID-19. Pasagerii au revenit în România din Spania cu un avion care a aterizat pe Aeroportul Internațional Sibiu.

Un câine de miros COVID-19 a semnalat trei pasageri ca fiind infectați pe aeroportul din Sibiu. Unul dintre ei era vaccinat cu ambele doze

Cei trei pasageri au fost mirosiți de câini pe aeroportul Sibiu imediat după aterizare, prin urmare li s-a făcut un test rapid antigen. Unul dintre călători, imunizat cu ambele doze de 17 zile, a ieșit pozitiv. Bărbatul are 47 de ani, prezenta tuse seacă și febră, așa că a fost dus la spital pentru investigații. La unitatea medicală a fost supus unui test PCR, care a ieșit pozitiv. Ulterior, el a fost trimis acasă cu o ambulanță.

Al doilea pasager a ieșit negativ, dar a fost carantinat la domiciliu și va trebui să repete testul peste cinci zile. A treia persoană avea dovadă că trecuse prin boală luna trecută. De asemenea, 22 de pasageri dintre cei 151 care au călătorit în aceeași cursă au fost plasați în carantină pentru că erau nevaccinați și veneau dintr-o țară aflată pe lista roșie.

Patrupedele au o precizie de 94%

Inteligența câinilor a fost dovedită din nou. La Centrul Chinologic al Poliției Române din Sibiu mai multe patrupede au fost antrenate să îi recunoască pe pacienții cu COVID-19. Animalelor le-au fost date mai multe mostre de transpirație de la pacienți infectați cu noul virus, dar și mostre de la persoane sănătoase, pentru a face diferența dintre un om bolnav și unul sănătos.

Astfel de lecții de dresaj se fac în mai multe state europene, câteva dintre ele în Italia, Finlanda și Germania, unde câinii sunt dresați să detecteze mirosul de COVID-19 cu o precizie de 94%.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 August 2021 - 08 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.