Un pacient a fost omorât în bătaie de un infirmier. Inițial, cadrele medicale au anunțat polițiștii că bătrânul ar fi decedat după ce a căzut, dar necropsia a scos la iveală detaliile tragediei.

Pacient omorât în bătaie de infirmier

În data de 1 august, cadrele medicale de la Centrul de Recuperare și Neuropsihiatrie Călinești anunțau la 112 că un bărbat în vârstă de 61 de ani a murit după ce a suferit o căzătură. Totuși, oamenii legii au dorit să facă cercetările din fișa postului, așa că au supus realizarea necropsiei. În urma rezultatelor medico-legale, s-a stabilit că bărbatul ar fi murit în urma mai multor lovituri puternice care i-ar fi fost aplicate în zona toracelui.

S-a deschis un dosar penal pentru lovituri cauzatoare de moarte. Infirmierul care ar fi trebuit să aibă grijă de acest bătrân l-ar fi bătut până când pacientul și-a dat ultima suflare.

În dimineața tragediei, angajatul a venit băut la serviciu și ar fi scos 30 de beneficiari de la centru în curte pentru a le aplica o corecție. Pe doi dintre pacienți i-ar fi bătut cu brutalitate. Unul dintre ei este cel care a decedat. Mai este vorba despre un alt pacient, care în acest momente se află în stare gravă.

Nimeni de la centru nu a anunțat autoritățile până acum despre comportamentul infirmierului. Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova. Pe lângă ancheta penală, au fost demarate mai multe controale unde a avut loc nenorocirea, la Direcția Generală de Asistență Socială Prahova, dar și la Spitalul de Urgență Ploiești, unde a fost tratat bolnavul.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 August 2021 - 08 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.