Hackerul Bianca Lewis a transmis, în 2019, pe când avea 12 ani, un avertisment către populație: „Nu de roboți trebuie să vă fie teamă, ci de noua generație, pentru că noi suntem cei care îi creează pe roboți”.

Avertismentul unui hacker român

Bianca este unul dintre primii copii care au vorbit vreodată în fața Congresului American despre securitate cibernetică și are deja propria sa companie de tehnologie. Fiind pe jumătate româncă, micuța visează să studieze în Europa, pentru a fi mai aproape de bunicii ei din Brașov.

Când avea 10 ani, copila a descoperit o vulnerabilitate în ceea ce ar fi trebuit să fie unul dintre cele mai sigure sisteme electronice din lume: „Există deja multe dovezi că alegerile prezidențiale au fost atacate de hackeri. În volumul “The Mueller Report”, la paginile 50 și 51 este scris clar că alegerile prezidențiale au fost “influențate.” Este un sistem foarte ușor de spart. Am folosit aceeași soluție ca și rușii”.

Ce spune despre sistemele electronice de vot?

Bianca este rezervată cu privire la această temă, afirmând că: „Nu folosiți sisteme electronice de validare sau sisteme directe de înregistrare audio. Toată planeta ar trebui să folosească buletine de vot ștampilate și semnate de mână. Este ceva real, fizic, ce nu poate fi alterat”.

Paul Reuben, un alt mic geniu recunoscut la nivel mondial

Copilul a uimit o lume întreagă atunci când a reușit să copieze datele personale ale unui utilizator în numai 15 minute. Betsy Davis, în vârstă de doar șapte ani, a intrat pe o rețea privată de Wi-Fi în zece minute. Experimentul în care cei doi au fost implicați a fost transmis live pe Channel 5 din Marea Britanie.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 August 2021 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.