Autoritățile japoneze au făcut publice numele a trei cetățeni care s-au întors de peste hotare și nu au respectat carantina, pentru a-i face de rușine în public, potrivit The Guardian.

Japonia a publicat numele cetățenilor care nu au respectat carantina

Ministrul Sănătății din Japonia a spus că cei trei cetățeni japonezi au încercat să evite autoritățile la revenirea de peste hotare, încercând să scape de măsura de carantină. O astfel de decizie este premieră în Japonia, în mediul online realizându-se o explozie de reacții, dar și speculații privind localizarea sau ocupația celor indicați de autorități.

Japonia solicită tuturor persoanelor călătoresc în străinătate, inclusiv cetățenilor japonezi, să respecte măsura carantinării și să stea izolați timp de 14 zile, timp în care sunt rugați să folosească o aplicație prin care sunt localizați și să își raporteze sistematic starea de sănătate.

Stare de urgență extinsă în Japonia

Săptămâna trecută, autoritățile japoneze au decis să extindă starea de urgență din cauza epidemiei de coronavirus în alte patru zone. Această decizie vine după ce s-a înregistrat o creștere alarmantă a numărului de cazuri în perioada în care în țară se desfășoară Jocurile Olimpice.

Premierul Yoshihide Suga a anunțat starea de urgență în zonele Saitama, Kanagawa, Chiba și Osaka, începând cu data de 31 august, iar măsurile care deja erau aplicate în Tokyo și insula Okinawa au fost prelungite până la finalul lunii august.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 August 2021 - 02 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.