Klaus Iohannis și-a expus părere cu privire la noile restricții pentru persoanele nevaccinate. Acesta susține că pandemia poate fi învinsă doar prin vaccinare, nu prin discriminare.

Klaus Iohannis, despre restricțiile pentru cei nevaccinați

Președintele român a declarat să nu este corect ca oamenii să fie constrânși pentru a se vaccina. Este nevoie de o campanie de vaccinare mai eficientă care va ajunge la oameni. Iohannis a subliniat că este foarte important să se prevină valul patrul al pandemiei.

Pandemia nu s-a terminat. De asta, de fiecare dată când fac declaraţii spun românilor să se vaccineze. Însă interdicţii neexplicate, în această etapă, după părerea mea, nu ne duc foarte departe şi chiar dacă este posibil să se introducă anumite restricţii pentru persoane nevaccinate în locurile neesenţiale, restaurante, cinematografe şi aşa mai departe, asta nu rezolvă problema. Rezolvă doar probleme punctuale”, a spus Iohannis.

Vaccinarea în masă este soluția

Singura soluție de a pune capăt acestei pandemii, în viziunea președintelui, este vaccinarea în masă, dar nici într-un caz discriminarea.

„Nu putem să învingem pandemia prin discriminare. Noi putem să învingem pandemia prin vaccinare. Vaccinul este disponibil la liber de câteva luni de zile deja şi oamenii trebuie să înţeleagă că noi am ajuns aici în faza în care avem puţine cazuri şi datorită vaccinării şi dacă vrem să rămână aşa, atunci vor trebui mult mai mulţi români să meargă să se vaccineze”, a mai spus preşedintele.

Dacă populația nu se va conforma și nu va înțele adevărata nevoie de a se vaccina, România va ajunge la valul patrul al pandemiei de COVID-19, val are deja se extinde în alte țări.

Persoanele care se vaccinează anti-COVID-19 nu sunt asigurate că nu se vor infecta. Imunizarea îi va ajuta să treacă mai ușor de simptomele și gradul de afecțiune a virusului.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 August 2021 - 01 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.