Caz unic la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” din Iași. O femeie în vârstă de 25 de ani a născut pentru a șasea oară prin cezariană, în interval de zece ani.

Minune la Iași: O femeie de 25 de ani a născut prin cezariană pentru a șasea oară

Managerul unității medicale din Iași, Gabriel Marinescu, a declarat că femeia a născut primul copil la vârsta de 15 ani, iar toate nașterile până în prezent au fost efectuate prin operație cezariană.

„În Maternitatea noastră, echipa operatorie formată din specialişti a efectuat cea de-a şasea operaţie de cezariană prin care a născut un băieţel sănătos de 3,94 kg. Atât mama cât şi copilul au o evoluţie bună.

Pentru echipa operatorie cazul a fost o provocare deoarece este prima pacientă care a suferit şase operaţii de cezariană, toate fiind efectuate în Maternitatea noastră. Numărul maxim de astfel de intervenţii chirurgicale recomandat de literatura de specialitate este de trei. Dacă sunt mai multe, riscurile operatorii şi post operatorii cresc”, a spus Marinescu, potrivit ziaruldeiași.ro.

O altă minune a fost înregistrată în 2015

Atunci, fără complicații și spre uimirea medicilor, o femeie de 31 de ani a născut prin cezariană pentru a cincea oară, iar bebelușul a primit nota nouă. Doctorii nu recomandă mai mult de două intervenții de acest fel. Prin urmare, tot procesul a decurs cu mare teamă, atât pentru specialiști, cât și pentru familia pacientei. Pe tot parcursul operației, rudele s-au rugat împreună cu duhovnicul lor pentru ca tânăra mamă să scape cu viață.

Mariana a adus pe lume și alți prunci, dar pe cale naturală. La spital, soțul ei le-a spus medicilor că după cea de-a șaptea naștere partenera a făcut o operație de sterlizare permanentă, lucru ce iarăși a stârnit surprindere în jur. Tocmai din acest motiv, în momentul când cei doi au aflat că vor fi din nou părinți, au fost convinși că cel mic e un dar de la Dumnezeu și că nu vor fi probleme.

Citeste si:
Cauzele căderii părului după naștere. Remedii pentru stoparea...
Cauzele căderii părului după...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 August 2021 - 01 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.