Irlanda intenționează să cumpere cel puţin 700.000 de doze de vaccin de la România.

Irlanda va cumpăra vaccinuri anti-COVID de la România

Premierul irlandez Micheál Martin a menționat că vaccinurile vor incuraja imunizarea și va ajuta la cererea mare de doritori de a se vaccina anti-Covid-19.

„O veste fantastică şi un impuls binevenit pentru campania noastră, care continuă să aibă un sprijin imens”, a declarat premierul irlandez Micheál Martin.

Vaccinurile vor ajunge pe parcursul acestei luni

Un purtător de cuvânt al premierului a menționat că cele 700.000 de doze de vaccinuri sunt parte a unui acord încheiat cu România luna trecută pentru 1 milion de doze. Acest acord a luat naștere în urma unor discuţii între premierul irlandez Micheál Martin şi preşedintele român Klaus Iohannis.

Ministrul Sănătăţii din Irlanda, Stephen Donnelly, a specificat că dozele de vaccin vor fi aduse în țară pe parcursul acestei luni şi „vor permite extinderea programului de vaccinare”.

Cel mai probabil, Irlanda va primi vaccinul Pfizer, aceasta fiind o redistribuire a livrărilor care au fost comandate iniţial de România.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 August 2021 - 12 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.