Compania producătoare de jucării Mattel a creat o păpuşă Barbie în onoarea profesoarei Sarah Gilbert, cea care a colaborat la realizarea vaccinului Oxford.

Păpușă Barbie, creată în cinstea femeii care a contribuit la dezvoltarea vaccinului Oxford

Gilbert, care a condus dezvoltarea vaccinului împotriva COVID-19 a declarat că gestul i s-a părut iniţial ''foarte ciudat'', însă şi-a exprimat speranţa că acest lucru va inspira fetele tinere să lucreze în domeniile ştiinţei, tehnologiei, ingineriei şi matematicii (STEM).

''Sunt pasionată de inspirarea următoarei generaţii de fete în cariere STEM şi sper că acei copii care văd (păpuşa) mea Barbie mea vor realiza cât de importante sunt carierele ştiinţifice pentru a ajuta lumea din jurul nostru'', a spus Gilbert.

''Dorinţa mea este ca păpuşa să le prezinte copiilor cariere de care ar putea să nu fie conştienţi, cum ar fi cea de vaccinolog'', a adăugat cercetătoarea britanică.

Compania a creat și alte modele în cinstea altor femei

Pe lângă modelul inspirat de Sarah Gilbert, compania de jucării a creat şi alte modele, în onoarea altor cinci femei care lucrează în domeniile STEM din alte colţuri ale lumii. Acestea sunt: asistenta sanitară Amy O'Sullivan şi medicul Audrey Cruz, ambele din Statele Unite, medicul canadian doctor Chika Stacy Oriuwa, care este totodată şi activistă, doctor Jaqueline Goes de Jesus, cercetătoarea braziliană în biomedicină şi doctor Kirby White, medic australian care a colaborat la crearea unui echipament reutilizabil pentru personalul sanitar din prima linie, menționează Agerpres.

''Barbie recunoaşte că întreg personalul din prima linie a făcut sacrificii extraordinare când s-a confruntat cu pandemia şi cu provocările aduse de aceasta'', a declarat Lisa McKnight, vicepreşedinte şi manager general pentru divizia Barbie din cadrul companiei Mattel.

''Pentru a scoate în evidenţă eforturilor lor, le împărtăşim poveştile şi folosind platforma Barbie pentru a inspira următoarea generaţie să calce pe urmele acestor eroi şi să ofere ceva înapoi'', a adăugat ea.

''Speranţa noastră este să hrănim şi să stârnim imaginaţia copiilor pentru a-şi crea propriile poveşti ca eroi'', a mai spus McKnight.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 August 2021 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.