Sute de persoane decedate sunt obligate să plătească taxa de gunoi într-un oraș din Gorj. Localnicii au primit decizii prin care sunt înștiințați că au datorii din anul 2014, chiar dacă mulți spun că nu au beneficiat niciodată de acest serviciu, nici ei, nici morții lor, cărora trebuie acum să le acopere dările.

Sute de morți din Gorj au fost trecuți la plata gunoiului, iar cei vii trebuie să le acopere cheltuielile

Oamenii din Tismana au avut parte de o surpriză macabră după ce au primit decizii de impunere că trebuie să plătească gunoiul din anul 2014, atât pentru ei, cât și pentru cei dragi care au trecut în lumea celor drepți.

„Mi se pare o decizie aiurită. Greşeala trebuia să o acopere ei. Să fi făcut Sfânta Cerşanie. Hai, domne să dăm”, a spus un localnic pentru Observator.

„E păcat să plătim noi atâtea milioane din urmă. Dar lumea de pe aici, din câte am auzit, spun că nu plătesc. Eu o am pe mama care a murit în 2017 şi mai plătesc până în anul 2019 pentru ea”, a declarat un altul.

Citeste si:
Accident grav în județul Mureș, soldat cu doi morți și trei răniți
Accident grav în județul...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Încurcătura a făcut-o Consiliul Local de la vremea respectivă, care a subvenționat serviciul de salubritate, iar o parte dintre cheltuieli a fost suportată din bugetul local. Un control al Curții de Conturi a hotărât faptul că decizia a fost ilegală și că banii trebuie recuperați.

„Nu este normal că am plătit. Plătim gunoiul pentru o singură persoană din 2014. Şi acum câte persoane sunteţi trecute pe liste? Opt. Mi-a venit decizie. Mama este moartă din 2018. Cinci milioane două sute am de plată”, a declarat

Citeste si:
Trai clasic românesc. Plătim în euro, deși suntem remunerați în...
Trai clasic românesc. Plătim...

„Curtea de Conturi a venit cu propunerea ca această sumă de bani să fie recuperată de la beneficiarii direcţi ai taxei de salubritate”, sunt exlicațiile administratorului orașului Tismana, Anca Bordușanu.

Păgubiții sunt revoltați și spun că își vor căuta dreptatea în instanță. De menționat este că nu primarul a semnat decizia, ci doi angajați din cadrul instituției.

Citeste si:
Șase firme cu sedii în București și județul Gorj au vândut machiaje...
Șase firme cu sedii în...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.