5 adolescenți cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani au fost scoși fără suflare din Siret. Martorii spun că aceștia ar fi încercat să salveze doi prieteni care au alunecat în apă, dar nu au mai ieșit la suprafață.

Salvatori deveniți victime: 5 adolescenți au murit în Siret

Durere de nedescris într-o comună din județul Neamț, unde cinci tineri au murit înecați în râul Siret. Cu toții erau prieteni și au plecat de acasă căutând să se răcorească. Efortul salvatorilor a fost în zadar. Toți adolescenții au fost scoși din vâltoare fără viață, iar manevrele de resuscitare au fost abandonate.

Martorii au transmis autorităților că băieții au făcut baie în apă, apoi au revenit la mal. Doi dintre ei au alunecat în apă și au intrat înapoi după ei, dar salvatorii s-au transformat în victime. Doi dintre ei erau frați și unii nu știau să înoate.

Nenorocirea s-a produs la granița dintre județele Neamț și Bacău, într-un cot al Siretului. Acolo, apa nu e foarte adâncă, dar curenții sunt înșelători și îi încurcă inclusiv pe înotătorii experimentați.


  • 70 de români și-au găsit sfârșitul în ape, în ultimele două luni, căutând să se răcorească în râuri sau mare.

„M-am întâlnit cu ei pe drum și le-am spus - “Măi întoarceți-vă înapoi, Siretul e excavat”, a povestit tatăl unuia dintre băieți.

„Au murit amândoi copilașii, nu a mai rămas niciunul. S-au băgat în apă, n-au știut să înoate. N-am crezut că o să fie chiar așa”, a declarat un alt apropiat.

„El a încercat să salveze pe cineva şi tot au sărit unul pentru altul. Nu au ştiut să înoate. Mulţi nu au ştiut că acolo este o bulboană s-au dus toţi şi au murit”, a completat acesta.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 August 2021 - 09 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.