Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a emis noi alerte de înghețată de conțineau substanțe toxice. Loturile de înghețată au fost retrase din comerț.

Loturi de înghețată cu substanțe toxice au fost retrase din vânzare

În jur de 20 de sortimente de îngheţată au fost retrase din magazinele Carrefour şi alte patru sortimente urmează să fie retrase din hipermarketurile Auchan deoarece acestea conșineau substanțe toxice. Din păcate însă, o mare parte din marfă a fost deja cumpărată.

"Pentru a afla care sunt sortimentele, intraţi pe site-ul ANSVSA. Acolo sunt poze cu loturile de îngheţată în care s-a identificat etilena. Ele nu mai există pe rafturi în acest moment, dar există posibilitatea ca românii să aibă aceste sortimente de îngheţată în frigider şi recomandăm să le distrugă sau să le returneze de îndată", a spus Mihai Ponea, director ANSVSA.

Înghețata conținea oxid de etilenă

Înghețata conținea oxid de etilenă, un compus chimic folosit în general ca dezinfectant. Specialiştii susţin însă că doar un consum ridicat de înghețată cu acest compus ar putea provoca probleme de sănătate.

Adela Balea, inginer chimist, a explicat că această subtanță chimică, dacă este ingerată o lungă perioadă de timp, poate produce afecţiuni pulmonare, cancer, atacă bunăstarea ficatului, acesta fiind organul care sintetizează ce consumăm.

Citeste si:
Fost consilier local bătut de ultrașii Stelei într-un magazin
Fost consilier local bătut de...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Câteva studii au confirmat faptu că produsele ce conțin această substanță toxică, în timp pot duce la afecţiuni cardiace sau chiar cancer.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.