Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a emis noi alerte de înghețată de conțineau substanțe toxice. Loturile de înghețată au fost retrase din comerț.

Loturi de înghețată cu substanțe toxice au fost retrase din vânzare

În jur de 20 de sortimente de îngheţată au fost retrase din magazinele Carrefour şi alte patru sortimente urmează să fie retrase din hipermarketurile Auchan deoarece acestea conșineau substanțe toxice. Din păcate însă, o mare parte din marfă a fost deja cumpărată.

"Pentru a afla care sunt sortimentele, intraţi pe site-ul ANSVSA. Acolo sunt poze cu loturile de îngheţată în care s-a identificat etilena. Ele nu mai există pe rafturi în acest moment, dar există posibilitatea ca românii să aibă aceste sortimente de îngheţată în frigider şi recomandăm să le distrugă sau să le returneze de îndată", a spus Mihai Ponea, director ANSVSA.

Înghețata conținea oxid de etilenă

Înghețata conținea oxid de etilenă, un compus chimic folosit în general ca dezinfectant. Specialiştii susţin însă că doar un consum ridicat de înghețată cu acest compus ar putea provoca probleme de sănătate.

Adela Balea, inginer chimist, a explicat că această subtanță chimică, dacă este ingerată o lungă perioadă de timp, poate produce afecţiuni pulmonare, cancer, atacă bunăstarea ficatului, acesta fiind organul care sintetizează ce consumăm.

Câteva studii au confirmat faptu că produsele ce conțin această substanță toxică, în timp pot duce la afecţiuni cardiace sau chiar cancer.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 August 2021 - 03 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.