Un copil de un an și jumătate a fost abandonat de tată în spatele unui centru comercial din Constanța. Individul și-a părăsit micuțul în cărucior, în miez de noapte, ca un gest de răzbunare față de mama copilului cu care se certase la telefon. Un agent de pază a auzit plânsetele disperate ale minorului și a chemat ambulanța. Pe trupul băiatului au fost găsite urme de violență.

Un tată și-a abandonat copilul după ce s-a certat cu partenera

Copilul a rămas sub cerul liber, în dreptul unui magazin de bricolaj din centrul orașului. Bărbatul l-a abandonat acolo în timpul unei discuții aprinse la telefon cu mama micuțului. Surse din anchetă spun că individul era nervos și țipa la concubina lui, pe care s-a răzbunat părăsind minorul cuplului.

El l-a lăsat în zona din spate a magazinului, unde se face aprovizionarea cu marfă. Foarte puțini oameni trec prin acea parte a depozitului pe parcursul serii, așadar băiatul a avut mare noroc fiindcă a fost găsit de un paznic, care a sunat la 112.

Polițiștii au venit la fața locului, iar copilul a fost trimis la Spitalul Județean, unde a stat o vreme sub supravegherea medicilor. Cadrele din unitatea sanitară au constatat că victima avea pe trup urme de violență, semn că părinții l-ar fi bătut.

Pe numele bărbatului s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și rele tratamente aplicate minorului, a transmis Andreea Munteanu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Copilul nu are un domiciliu stabil, prin urmare cei de la Protecția Copilului nu l-au încredițat mamei, deci a rămas o perioadă în grija statului. Individul în vârstă de 34 de ani a fost reținut și dus în fața magistraților.

„S-a luat decizia impunerii unei măsuri de protecție. Minorul se va afla în plasament la un asistent maternal profesionist”, a completat Oana Manoilă, purtător de cuvânt DGASPC Constanța.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 August 2021 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.