Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de Ziua Naţională Salvamont, el apreciind că salvatorii montani îşi riscă zilnic viaţa pentru "cei care încearcă să cucerească munţii". Acesta le-a mulţumit pentru "dedicare şi spirit de sacrificiu".

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Națională Salvamont

De Ziua Națională a Salvamontului, președintele țării, Klaus Iohannis a ținut să transmită un mesaj de felicitare tuturor celor care își riscă viața de fiecare dată pentru salvarea oamenilor.

"Salvatorii montani îşi riscă zilnic viaţa pentru ca toţi cei care încearcă să cucerească munţii să se întoarcă acasă, la cei dragi. Vă mulţumim pentru dedicarea şi spiritul de sacrificiu de care daţi dovadă în salvarea semenilor! Să fim cu toţii responsabili în drumeţiile noastre şi să nu punem în pericol viaţa noastră şi a celorlalţi", a scris Klaus Iohannis, pe pagina sa de Facebook.

Serviciu de salvare montană din România

Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România (Salvamont România), unicul serviciu de salvare montană din ţara noastră, marchează duminică 52 ani de activitate sub denumirea Salvamont şi 117 ani de la atestarea primelor structuri organizate de salvare montană.

Ziua aleasă pentru această aniversare a fost stabilită pentru 1 august, începutul celei mai dificile luni din an pentru salvatorii montani, cu cele mai multe incidente înregistrate pe parcursul unui an.

Citeste si:
Iohannis: „Menţinerea şcolilor deschise cu prezenţă fizică depinde...
Iohannis: „Menţinerea...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.