Metrorex lansează o campanie prin care se va putea plăti intrarea la metrou cu deșeuri. O călătorie va costa cinci PET-uri, sticle sau doze de aluminiu.

Bilete la metrou contra a deșeuri reciclabile

Metrorex a anunțat că lansează o campanie de colectare a deșeurilor reciclabile, iar în schimbul acestora va oferi călătorii la metrou.

Metrorex a creat un parteneriat cu Eco Synergy și Rematholding, numit „PET=BILET”, o campania ce are drept scop încurajarea reciclării deșeurilor și insuflarea interesului cetățenilor de a merge cu metroul, un mijloc de transport ecologic.

„Metrorex încurajează programele ce au ca scop protecția mediului, aliniindu-se astfel politicilor naționale și internaționale ecologiste. Prin această campanie se dorește sensibilizarea opiniei publice și creșterea gradului de conștientizare cu privire la importantă protejării mediului înconjurător”, se arată în comunicatul Metrorex.

O călătorie la metrou contra a 5 deșeuri

„Astfel de campanii sunt necesare pentru schimbarea comportamentului cetățenilor cu privire la păstrarea mediului înconjurător curat și nepoluat, dar și pentru promovarea beneficiilor utilizării transportului subteran ca mijloc de transport ecologic. Astfel că, prin aceste tipuri de acțiuni, societatea noastră dorește să se implice activ în formarea unor comportamente responsabile din punct de vedere ecologic”, a spus Ștefan Paraschiv, director general Metrorex.

Cei care își doresc să participe la această campanie sunt așteptați în perioada 2 – 20 august în stațiile de metrou Dimitrie Leonida și Pipera (intrarea principala) la standul partenerilor Metrorex.

Călătorii vor putea primi o cartelă cu o călătorie la metrou contra a 5 deșeuri (PET-uri, sticle sau doze de aluminiu).


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Iulie 2021 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.