Un hipermarket din București a fost închis după ce inspectorii ANPC au identificat o serie de nereguli. Aceștia au găsit produse expirate, aparatură ruginită, produse păstrate în căldură și mizerie. ANPC desfășoară verificări și în alte orașe din țară.

Hipermarket din București, închis de ANPC din cauza unor nereguli

Inspectorii ANPC au ornit cu verificări amănunțite în diferite magazine din țară pentru a se asigura că pe un astfel de timp cu temperaturi extrem de calde, produsele alimentare sunt păstrate corect. Într-un hipermarket din Capitală însă, situația era una catastrofală. Reprezentanții ANPC au descoperit frigidere nefuncţionale, produse lăsate în căldură sau expirate şi mizerie.

În urma controlului, inspectorii au decis să închidă hipermarketul și s-a propus suspendarea activității pentru 6 luni de zile. Verificările celor de la ANPC nu s-au oprit doar la nivel de București. Într-un magazin din Braşov au fost identificate tone întregi de produse alimentare care au fost lăsate în soare, la temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

Avertizare pentru cumpărători

În această perioadă de caniculă, oamenii preferă mai mult să procure mâncare gătită gata din magazine sau unele alimente care nu necesită preparare precum mezeluri, brânzeturi şi legume. Specialiștii însă atrag atenția că acestea trebuie alese cu mare grijă pentru a evita o intoxicație severă sau alte afecțiuni.

De asemenea, este foarte important să verificați termenul de valabilitate al alimentelor şi verificați dacă produsele sunt păstrate la temperaturi indicate pe ambalaj.

Citeste si:
De ce și-a închis Oana Lis cabinetul de consiliere psihologică: „Nu...
De ce și-a închis Oana Lis...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.