Un hipermarket din București a fost închis după ce inspectorii ANPC au identificat o serie de nereguli. Aceștia au găsit produse expirate, aparatură ruginită, produse păstrate în căldură și mizerie. ANPC desfășoară verificări și în alte orașe din țară.

Hipermarket din București, închis de ANPC din cauza unor nereguli

Inspectorii ANPC au ornit cu verificări amănunțite în diferite magazine din țară pentru a se asigura că pe un astfel de timp cu temperaturi extrem de calde, produsele alimentare sunt păstrate corect. Într-un hipermarket din Capitală însă, situația era una catastrofală. Reprezentanții ANPC au descoperit frigidere nefuncţionale, produse lăsate în căldură sau expirate şi mizerie.

În urma controlului, inspectorii au decis să închidă hipermarketul și s-a propus suspendarea activității pentru 6 luni de zile. Verificările celor de la ANPC nu s-au oprit doar la nivel de București. Într-un magazin din Braşov au fost identificate tone întregi de produse alimentare care au fost lăsate în soare, la temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

Avertizare pentru cumpărători

În această perioadă de caniculă, oamenii preferă mai mult să procure mâncare gătită gata din magazine sau unele alimente care nu necesită preparare precum mezeluri, brânzeturi şi legume. Specialiștii însă atrag atenția că acestea trebuie alese cu mare grijă pentru a evita o intoxicație severă sau alte afecțiuni.

De asemenea, este foarte important să verificați termenul de valabilitate al alimentelor şi verificați dacă produsele sunt păstrate la temperaturi indicate pe ambalaj.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Iulie 2021 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.