Greu de identificat, ba fugărit, cel bănuit că ar fi unul dintre cei mai mari contrabandiști de țigări din România a fost prins de polițiști. Chiar dacă era dat în urmărire națională, Cosmin Mladin, suspectat că ar fi adunat avere făcând ilegalități, a fost găsit în apropiere de casă.

Unul dintre cei mai mari contrabandiști din România a fost prins în apropiere de casă, după ce a fugit de două ori de autorități

Cosmin Ionuț Mladin, șeful grupării din Arad acuzate de contrabandă cu țigări, s-a dovedit a fi unul dintre cei mai alunecoși indivizi vânați de oamenii legii, reușind să fugă de două ori de autorități. De când numele său a fost într-un dosar cu acuzații grave, a reușit să se evapore ca prin minune. Prima oară a dispărut chiar înainte de descindere, ceea ce înseamnă că cineva l-a avertizat că urmează să fie călcat de mascați.

Atunci, polițiștii i-au confiscat autoturismul de lux și au arestat pe cineva cu aceleași semnalmente precum inculpatul. Trei zile a hoinărit fără probleme. Ulterior, bărbatul a apărut la Tribunalul București, unde a fost citat pentru judecarea arestului preventiv. De acolo a plecat liber, iar după alte trei zile, când i s-a adus la cunoștință că va fi închis, s-a făcut din nou nevăzut.

Din acest punct, anchetatorii l-au dat în urmărire națională, apoi în 48 de ore a fost depistat într-un apartament din Arad. Cel suspectat că ar fi mâna sa dreaptă se află deja în arest. Cei doi urmează să fie cercetați dincolo de gratii.

„Polițiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale-IGPR au pus în aplicare un mandat de arestare preventivă, emis la data de 26 iulie a.c., de magistrații Tribunalului București, pe numele unui bărbat, de 35 de ani, cercetat pentru mai multe infracțiuni. Acesta a fost depistat în județul Arad, urmând a fi depus într-un centru de reținere și arestare preventivă”, a informat Poliția Română.

Acuzațiile sunt de constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă și spălare de bani. În dosar, DIICOT a pus sechestru pe 622 de autoturisme, 357 de suprafețe de teren și 50 de imobile. De asemenea, au fost ridicate peste 27.000 de țigarete, 3 arme de vânătoare, peste 300.000 de lei, peste 100.000 de euro și aproape 36.000 de dolari. Ancheta s-a făcut în colaborare cu autoritățile judiciare din Marea Britanie, din Ungaria, din Franța și Germania.

Citeste si:
Puya a fost prins drogat la volan. Artistul conducea pe străzile...
Puya a fost prins drogat la...

Foto: politiaromana.ro


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Iulie 2021 - 09 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.