Social 29 Iulie 2021 13:11 de Lorena Martin

Paisprezece localităţi din judeţul Botoşani au fost afectate de vântul puternic, care a bătut în ultimele ore cu peste 90 km/h, şase autoturisme, dar şi acoperişurile a patru case şi o anexă fiind avariate.

„În ultimele zece ore, judeţul Botoşani s-a aflat sub un incidenţa unui Cod portocaliu de vijelii. Pentru 14 localităţi, meteorologii au emis, pentru două ore, Cod roşu. Vântul puternic, care a bătut cu peste 90 km/h, a smuls şarpante, acoperişurile unor clădiri şi a doborât arbori în Botoşani, Bucecea, Răchiţi, Ştefăneşti, Româneşti, Truşeşti, Stăuceni, Blândeşti, Roma, Mihai Eminescu, Unţeni, Albeşti, Leorda şi Tudora'', precizează, joi, ISU Botoşani.

Un raport preliminar arată că elementele de construcţie şi arborii au căzut peste şase autoturisme, acestea fiind avariate.

S-a constatat că acoperişurile a patru case şi o anexă din Botoşani, Călineşti, Cerchejeni şi Curteşti au fost de asemenea avariate.

Peste 70 de cetăţeni au solicitat ajutorul pompierilor. Unele apeluri sesizau aceeaşi situaţie de urgenţă.

Totodată, 14 localităţi - Călineşti, Stăuceni, Bucecea, Mândreşti, Unteni, Botoşani, Ionăşeni, Buimăceni, Ştefăneşti, Călăraşi, Santa Mare, Bobuleşti, Româneşti, Libertatea - au rămas fără curent electric, fiind afectaţi 8.845 de consumatori.

„La această oră nu mai sunt misiuni în desfăşurare. În orele următoare, împreună cu autorităţile locale, se va face evaluarea pagubelor'', arată sursa citată, potrivit AGERPRES.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Iulie 2021 - 01 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.