Turcia se confruntă cu incendii de vegetație. Mai multe familii au fost evacuate pentru a evita potențiale victime în calea flăcărilor.

Incendii de vegetație în Turcia

În Turcia a izbucnit un focar în sudul țării, la aproximativ 80 de kilometri de Antalya. Autoritățile au evacuat de urgență mai multe familii din patru cartiere ale unui oraș de pe malul mării. Autoritățile au evacuat și pacienții unui spital ce se află în apropiere de zona afectată de flăcări pentru siguranță.

Peste o sută de pompieri și 19 elicoptere luptă cu aprig cu flăcările care mistuie totul în calea lor. Flăcările se extind cu repeziciune din cauza vântului puternic și a secetei. Până la momentul actual nu au fost înregistrate victime. În Turcia, incendiile de vegetație izbucnesc destul de des, în special în sudul și vestul Turciei, în special în lunile de vară.

Incendii în California și Siberia

Fenomenul incendiilor de vegetație persistă și în California și Siberia. Sute de hectare de vegetație au ars în cele două regiuni. Autoritățile susțin că incendiile de vegetație au izbucnit din cauza temperaturilor destul de ridicate din această vară și a secetei.

Din fericire însă, nu s-au înregistrat victime din cauza incendiilor de vegetație.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Iulie 2021 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.