Mafia lemnului, în care sunt implicați și angajați ai statului, nu are limite atunci când cineva îi calcă teritoriul. În Moldova, un activist de mediu și fata lui au fost atacați de doi indivizi, între care un pădurar. Bărbații au apucat o scândură și le-au distrus mașina pentru faptul că au filmat drumul pe care coborau prin pădure cu autoturismul încărcat cu lemne.

Mafia lemnului atacă din nou. Un bărbat și fiica lui au fost loviți în pădure

„Poliția! Vino repede după noi! Sună la poliție, că ne omoară acum!”, a strigat fata activistului de mediu.

În imaginile filmate de cei doi se observă cum doi indivizi se îndreaptă amenințător către protagoniști. Cu teamă, bărbatul și fiica urcă în mașina personală, apoi încearcă să pornească la drum. În acest timp, indivizii înarmați lovesc luneta mașinii cu o scândură pe care se aflau cuie. Agresorii nu au reușit să deschidă portierele, așa că victimele au scăpat nevătămate.

Cu câteva minute înainte de a fi atacați, bărbatul își transmitea live, pe Facebook, nemulțumirea la adresa Ministerului Mediului, care stă cu mâinile în sân în ceea ce privește mafia lemnului. Când l-a acuzat de același lucru și pe un pădurar care trecea prin zonă, transportând lemn, s-a trezit atacat de un angajat al ocolului silvic și de un amic de-al său.

În ultima vreme, pădurile noastre dispar ca înghițite de pământ. Situația este o problemă cunoscută în zona Moldovei. Se cunosc tăietorii, care își țin și marfa la vedere. Nimeni nu le face nimic.

Citeste si:
Premierul a discutat cu activiștii de mediu și jurnalistul care...
Premierul a discutat cu...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


  • Anual, din România dispar 20 de milioane de metri cubi de lemn.

  • Autoritățile surprind doar 1% din acest fenomen.

Pe de altă parte, unii dintre ei sunt prinși în fapt, însă sunt rar pedepsiți. De altfel, nici acum nu se știe cine l-a ucis pe pădurarul din Maramureș, care a fost găsit mort în pădurea pe care o păzea. Suspecți sunt hoții de lemn din împrejurimi, prinși în flagrant.

Cine era pădurarul executat în stil mafiot

Hoții de lemne au ucis în stil mafiot, în octombrie 2019, un pădurar din Maramureș. Trupul bărbatului a fost găsit într-o râpă, împușcat și cu numeroase urme de agresiune pe corp. Colegii săi sunt siguri că a fost ucis de mafia lemnului.

Liviu Pop era angajat de 7 ani la Direcția Silvică Maramureș, avea 30 de ani, era căsătorit și avea trei copii. Regia Națională a Pădurilor (RNP) Romsilva a precizat că bărbatul a fost ucis într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Strâmbu Băiuț, în timp ce încerca să împiedice tăierea ilegală de arbori.

Citeste si:
Două persoane au fost rănite într-un atac cu acid la metroul din Tokyo
Două persoane au fost rănite...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.