Utilizatorii de Instagram care nu au împlinit vârsta majoratului vor avea automat conturile private, a anunțat Facebook. Compania spune că măsura este de natură să protejeze copiii de potențiale riscuri în cadrul platformei, cum ar fi furtul identității, șantaje sau tentative de pedofilie. Vedem ce se va întâmpla cu micile vedete din această sferă.

Facebook are planuri mari! Intenționează să lase minorii fără conturi publice pe Instagram

Mulți părinți se tem că cei mici pot intra în anturaje periculoase pe internet sau pot fi ademeniți în capcane diferite de către necunoscuți. În prezent, platforma Instagram a devenit preferata tinerilor, inclusiv a minorilor. Compania-mamă, Facebook, se gândește să introducă o nouă versiune aplicației destinată minorilor.

Se estimează că 7,5% din utilizatorii de Instagram au vârste cuprinse între 13 și 17 ani, ceea ce înseamnă aproximativ 80 de milioane de persoane. Conturile copiilor cu vârsta de sub 13 ani, în schimb, sunt interzise, însă verificarea vârstei rămâne și în acest moment o problemă.

Prin urmare, nu e de mirare că și acum rămân pe Instagram numeroși copii celebri, de la Irina Columbeanu - devenită faimoasă la nici 13 ani - și până la Dariana Muntean -o vloggeriță din Hunedoara care a cunoscut această lume la 11 ani. Pentru moment, Facebook nu a oferit o alternativă pentru micuții care vor să se facă remarcați pe Instagram, iar unii adolescenți sunt de părere că profilul privat ar trebui să rămână o alegere.

Asociațiile pentru protecția copiilor spun că este mai degrabă o idee bună, având în vedere că riscurile sunt la tot pasul. De asemenea, Instagram a mai anunțat că lucrează la limitarea accesului adulților care prezintă un comportament suspect la conturile minorilor.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Iulie 2021 - 09 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.