La 29 iulie este sărbătorită Ziua Imnului Naţional. Vor fi organizate ceremonii în garnizoanele din ţară, în cadrul cărora va fi intonat imnul naţional al României şi va fi înălţat drapelul naţional.

29 iulie - Ziua Imnului Național al României

Potrivit unui comunicat de presă transmis AGERPRES, la Bucureşti, ceremonia publică va avea loc în Piaţa Tricolorului, din faţa Palatului Cercului Militar Naţional, începând cu ora 9,00.

Cu acest prilej, Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale va susţine un spectacol. Un eveniment similar se va desfăşura, de la aceeaşi oră, la sediul MApN. Ceremoniile se vor desfăşura cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, precizează sursa citată.

Imnul naţional al României - "Deşteaptă-te române!"

Ziua imnului naţional al României - "Deşteaptă-te române!", simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848 - este sărbătorită în fiecare an la 29 iulie, dată la care, în anul 1848, ''Deşteaptă-te române!'' a fost cântat pentru prima dată oficial, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea.

Ziua imnului naţional al României a fost instituită în anul 1998, prin Legea nr. 99/1998, care prevede că această zi va fi marcată de către autorităţile publice şi de către celelalte instituţii ale statului, prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative cu caracter evocator şi ştiinţific, în spiritul tradiţiilor poporului român, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.

Citeste si:
Jandarmeria București: „Ceremoniile sunt permise cu cel mult 400 de...
Jandarmeria București:...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.